Huuhkajat taisteli todella tärkeän voiton Pohjois-Irlannissa

Suomi voitti jalkapallon EM-karsintaottelussa Pohjois-Irlannin 1-0. (Kuva AOP)

Benjamin Källmanin maali toi Suomelle 1-0 -voiton Pohjois-Irlannista jalkapallon EM-karsintaottelussa Belfastissa.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat haki EM-karsintojen toisessa ottelussaan huipputärkeän voiton Belfastista. Huuhkajat kukisti Pohjois-Irlannin maalein 1-0.

Belfastin Windsor Parkilla pelatun ottelun ainoa maali nähtiin 28. minuutilla. Robin Lod sai pallon rangaistusalueella ja antoi käännöksensä jälkeen matalan keskityksen Teemu Pukille, joka ohjasi Benjamin Källmanille. Tämä laittoi pallon lähietäisyydeltä alakulmaan viimeistellen uransa viidennen A-maajoukkuemaalinsa.

Pohjois-Irlanti teki vaihtojen myötä taktisen muutoksen ja toisen puoliajan alkupuolella Suomi oli ottavana osapuolena. Kaksinkamppailuja Huuhkajat hävisi paljon, mutta Suomen onni oli, ettei Pohjois-Irlannilla ollut riittävää taitoa hyökkäysten päättämiseen.

Kerran Pohjois-Irlanti sai pallon maaliin. Osuma hylättiin käsivirheenä, eikä VAR-tarkistus muuttanut tilannetta.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva teki onnistuneita pelaajavaihtoja. Lopussa Suomi ei ollutkaan enää hätää kärsimässä ja pystyi pitämään johtonsa loppuun saakka.

Hyvällä peliesityksellä voitto ei Huuhkajille tullut. Mutta tyylipisteitähän ei jalkapallossa jaella. Ja taisteluvoitosta oli ehdottomasti kyse.

Suomella oli muutamia loistavia onnistujia. Rasmus Schüller teki roolissaan menestyksekästä työtä keskikentällä. Anssi Suhonen oli vahva laidalla ja Källman onnistui maalinteossa. Maalivahti Lukas Hradecky otti yhden todellisen paraatipelastuksen, jolla pelasti Suomen voiton.

Suomi oli hävinnyt avausottelussaan viime torstaina Kööpenhaminassa Tanskalle 1-3. Sunnuntaina Tanska hävisi yllättäen Kazakstanille maalein 2-3, vaikka oli johtanut ottelua 2-0.

Kazakstan oli puolestaan hävinnyt ensimmäisen ottelunsa Slovenialle 1-2. Slovenia otti sunnuntaina toisen voittonsa, kun se kukisti San Marinon 2-0 Ljubljanassa pelatussa ottelussa. San Marino hävisi karsintojen avausottelunsa samoin lukemin Pohjois-Irlannille.

Slovenia johtaa kahden kierroksen jälkeen lohkoa kuudella pisteellä. Tanska, Kazakstan, Suomi ja Pohjois-Irlanti ovat kaikki kolmessa pisteessä. Lohkon heittopussi San Marino on odotetusti nollilla.

Kaksi parasta joukkuetta etenee lohkosta 2024 EM-kisoihin. Belfastin voiton myötä Huuhkajilla on hieno mahdollisuus.

Huuhkajat pelaa kaksi seuraavaa otteluaan Helsingin Olympiastadionilla. Slovenia tulee vieraaksi 16. kesäkuuta ja San Marino 19. kesäkuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat piinasi Tanskaa – lopulta selkeä tappio

Kommentoi Facebookissa