Huuhkajien Bundesliiga-tähti tietää, miten Hetemaj’n lähtö kirpaisee: ”Rakastettu pelaaja”

Huuhkajien ykkösmaalivahti Lukas Hradecky toteaa, että Perparim Hetemaj oli ikitaistelija, joka ei jättänyt tilannetta kesken kolhujen pelossa.

Huuhkajien ykkösmaalivahti Lukas Hradecky toteaa, että Perparim Hetemaj oli ikitaistelija, joka ei jättänyt tilannetta kesken kolhujen pelossa. (Kuva AOP)

A-maajoukkueelle 31-vuotiaan keskikentän raatajan menetys on valtava.

JALKAPALLO Perparim Hetemaj’n lopettamispäätös Huuhkajissa on kova kolaus maajoukkueelle.

– Ensimmäisenä ja tärkeimpänä sanoisin, että huumorintaju nousee ainakin ruokakeskusteluissa, jalkapallomaajoukkueen eli Huuhkajien ykkösmaalivahti Lukas Hradecky nauraa.

Kyseessä on tietenkin ironia. Puhuuhan huumorintajuisena veijarina tunnettu Hradecky ystävästään ja entisestä maajoukkuetoveristaan Perparim Hetemaj’sta.

Keskikentän raataja Hetemaj ilmoitti tammikuun alkupuolella lopettavansa uransa maajoukkueessa. Seurajoukkuetasolla Italian Serie A:ssa pelaavaa Chievoa kipparoiva Hetemaj vetosi lopettamispäätöksessään muun muassa siihen, että maajoukkuekiireet vaikuttavat negatiivisesti palautumiseen.

A-maajoukkueelle 31-vuotiaan Hetemaj’n menetys on valtava. Sen tietää myös Huuhkajien johtava pelaaja Hradecky.

– Iso ja rakastettu joukkuepelaaja. Hän päätti tehdä näin, ymmärrän sen täysin, koska tiedän ja tunnen ”Perpan” henkilökohtaisesti ja tiedän ne syyt jotka ovat tämän päätöksen takana. Tuossa iässä ei välttämättä enää palaudu niin hyvin ja matkustelut, oma seurajoukkueura… hän on jättänyt kaiken kentälle mitä jätettävissä on, Saksan Bundesliigassa Eintracht Frankfurtin maalilla torjuva Hradecky sanoo.

Luke” tietää mistä puhuu. Hetemaj’ta pidettiin ikitaistelijana, joka ei jätä tilannetta kesken kolhujen pelossa. Hetemaj toi eloa ja vitsejä myös pukukoppiin.

– Hän pelasi aina Suomelle sataprosenttisesti ja tulee olemaan vaikea paikattava meidän joukkueelle, mutta ne uudet pelaajat, jotka sen paikan ja mahdollisuuden saavat, saavat varmasti tästä voimaa ja halua näyttää. Sääli, että Perpa lopettaa, iso persoona jättää nämä kentät.

Johtajatyyppinä pidetty Hetemaj on jatkamassa seurajoukkueuraansa ainakin pari vuotta, hän sanoi lopettamispäätöksestään kertomassaan tiedotustilaisuudessa. Hänen nykyinen sopimuksensa Chievoon päättyy tähän kauteen, mutta ei olisi ihme, jos suomalainen sorvaisi jatkosopimuksen.

Maajoukkue menetti hiljattain myös toisen runkopelaajan, kun kapteeni Niklas Moisander kertoi lopettamispäätöksestään. Moisanderin ura jatkuu kuitenkin Hetemaj’n tavoin. Turkulaistoppari kuuluu puolustuksen avainhahmoihin Bundesliigan joukkueessa Werder Bremenissä, joka on ollut vaikeuksissa tällä kaudella.

Werder Bremen lojuu Bundesliigan sarjataulukossa putoamisviivan alapuolella. Viime kierroksella Bremen hävisi Bayern Münchenille maalein 4–2. Moisander pelasi koko ottelun.

Hradeckyn Frankfurtilla pyyhkii Bundesliigassa mainiosti. 19 kierroksen jälkeen joukkue on seitsemäntenä 30 pisteellä, mutta eroa kakkossijaan on vain piste.

Peräti neljä joukkuetta on 31 pisteessä, kolme 30 pisteessä. Piikkipaikkaa pitävä Bayern München (47 pistettä) menee menojaan.

Kommentoi Facebookissa