Huuhkajien Glen Kamaralla synkkä ilta – ikävä tappio ja epäiltyä rasistista kohtelua

Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaajan Glen Kamaran arvo pelaajamarkkinoilla on noussut 10 miljoonan euron tietämille

Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaajan Glen Kamaran arvo pelaajamarkkinoilla on noussut 10 miljoonan euron tietämille. (Kuva AOP)

Slavia Prahan pelaajan Ondrej Kudelan väitetään kohdelleen Glasgow Rangersin suomalaispelaajaa Glen Kamaraa rasistisesti.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaajan Glen Kamaran edustama Glasgow Rangers putosi jatkosta Eurooppa-liigassa torstaina. Rangers hävisi Slavia Prahalle 0-2 Slavian voittaessa otteluparin yhteismaalein 3-1.

Kamara pelasi ottelussa täydet minuutit. Rangers ei ollut parhaimmillaan ja antoi vastustajalle rutkasti tasoitusta kahdella punaisella kortillaan.

Putoaminen europeleissä jatkosta ei ollut ainoa synkkä asia Glasgow Rangersin illassa torstaina. Seuran päävalmentajan Steven Gerrardin mukaan Slavia Prahan pelaaja laukoi rasistisen kommentin Kamaralle.

– Pelaajani kertoi minulle, että häntä kohdeltiin rasistisesti. Olen pettynyt siihen, että heidän (Slavia) porukkansa yrittää puolustella pelaajaansa ja kutsuu meitä valehtelijoiksi, Gerrard jyrisi BBC:n mukaan.

Kamaran kertoma tapaus sattui ottelun loppuhetkillä pelaajahärdellissä. Rasistisen kommentin lausui Slavian Ondrej Kudela.

– Tunnen Glenin ja luotan häneen 100-prosenttisesti. Mitä tahansa tapahtuu, niin seison Glenin rinnalla. Tämä on nyt (Euroopan jalkapalloliitto) UEFA:n käsissä. Toivon vain, että sitä ei lakaista maton alle, Gerrard jatkoi.

Slavia Prahan väitteiden mukaan Kamara hyökkäsi ottelun jälkeen pelaajatunnelissa Kudelan kimppuun. UEFA on ottanut tapauksen tutkintaan. UEFA on myös ilmoittanut tutkivansa epäilyt Kudelan rasistisista kommenteista.

Slavia ja Kudela ovat kiistäneet rasistiset kommentit. Kudela myönsi huutaneensa tunnekuohunsa keskellä rumasti, mutta vakuutteli, ettei hänen huutelunsa sisältänyt rasismia.

Itse ottelua ja seuransa tappiota Gerrard ei halunnut analysoida sen enempää.

– Minun ei tee edes mieli puhua jalkapallosta juuri nyt. Tätä rasisimia on yhä liikaa jalkapallossa. Olen vihainen ja järkyttynyt, Gerrard totesi.

Kamara siirtohuhujen kohteena

Kamara oli Huuhkajissa 2019 todella isossa roolissa, kun Suomi saavutti historiansa ensimmäisen EM-kisapaikkansa. Rangersissa Kamara on pelannut tällä kaudella vahvasti ja hänen huhutaankin siirtyvän ensi kaudeksi Englannin Valioliigaan.

Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva katsoo, että Kamaralla on potentiaalia vielä kehittyä.

– Glen on pelannut hyvin. Hänenkin pelissään on kuitenkin kehitettävää seurajoukkueessa ja maajoukkueessa. Hienoa, että on ollut vahvassa roolissa Rangersissa ja sai sen mestaruuden, kommentoi Kanerva keskiviikkona Palloliiton tiedotustilaisuudessa.

Rangers dominoi tällä kaudella Skotlannin liigaa ja varmisti mestaruutensa hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä. Skotlannissa Rangers on ylivoimainen, mutta seura tuskin taistelisi nykykokoonpanollaan kärkisijoissa Euroopan suurimmissa sarjoissa, kuten tappio Slavia Prahallekin osoitti.

Kanerva toivookin, että Kamara siirtyisi parempaan seuraan.

– Toivon, että ottaisi sen seuraavan stepin. Uskon, että eväät riittäisi korkeammallekin, vaikka hänellä on vahva asema Rangersissa.

Teksti Otto Palojärvi ja Jussi Lehmola

Lue myös: Roman Eremenkoa ei nähdä Huuhkajissa – toinen pelaaja valitsi Saksan

Kommentoi Facebookissa