Huuhkajien Jere Uroselle hieno seurasiirto

Suomen maajoukkuepelaaja Jere Uronen pelasi Mestareiden liigaa belgialaisessa KRC Genkissä.

Suomen maajoukkuepelaaja Jere Uronen pelasi Mestareiden liigaa belgialaisessa KRC Genkissä. (Kuva AOP)

Huuhkajien Jere Urosen ura jatkuu Ranskan liigassa Brestin joukkueessa.

JALKAPALLO Suomen maajoukkueen laitapuolustaja Jere Uronen vaihtaa seuraa. Uronen vaihtaa Belgian liigan kovatasoiseen Ranskan liigaan.

Urosen uusi seura on Stade Brestois 29, joka tunnetaan lyhyemmin kotikaupunkinsa nimellä Brest. Viime kaudella Brest voitti 11 Ranskan pääsarjaottelua. Seuran sijoitus Ligue 1:ssä oli 17:s.

Brest tiedotti tehneensä Urosen kanssa kolmen kauden mittaisen sopimuksen.

– Hänellä on 27-vuotiaana jo paljon kokemusta. Hän soveltuu niin kolmen kuin neljän puolustajan taktiikkaan, Brest ilmoitti tiedotteessaan.

Uronen, 27, ehti pelata viisi vuotta Belgian pääsarjassa Genkin joukkueessa. Hän voitti mestaruuden sekä Belgian liigassa että Belgian Cupissa. Uronen pääsi 2019 pelaamaan Genkin kanssa myös Mestareiden liigaa.

Ennen Genkiä Uronen pelasi 2011-2012 TPS:ssä. Vuosina 2012-2016 hän edusti ruotsalaista Helsingborgs IF:ää.

Vasemmalla laidalla puolustuksessa pelaava Uronen on pelannut Suomen A-maajoukkueessa 52 ottelua. Hän oli avauskokoonpanossa Huuhkajien kaikissa kolmessa EM-ottelussa. Suomi voitti Tanskan 1-0, mutta hävisi Venäjälle 0-1 ja Belgialle 0-2.

Ranskan pääsarjassa suomalaisista ovat pelanneet aiemmin Aulis Rytkönen ja Teemu Tainio. Suomen historian ensimmäinen merkittävä jalkapalloammattilainen Rytkönen edusti 1953-1960 Toulousea ja Tainio pelasi 1997-2005 Auxerressa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Italia voitti legendaarisena päivänä – Englannin valmentaja otti vastuun valinnoistaan

Kommentoi Facebookissa