Huuhkajien kokeiluryhmä tasapeliin – ”En täysin voi olla tyytyväinen”

Markku Kanervan johdolla Suomi eteni ensi kertaa jalkapallon miesten EM-turnaukseen (Kuva UEFA)

Markku Kanervan johdolla Suomi eteni ensi kertaa jalkapallon miesten EM-turnaukseen. (Kuva UEFA)

Suomi ja Islanti pelasivat harjoitusottelussa Espanjassa 1-1 -tasapelin. Päävalmentaja Markku Kanerva ei ollut antiin aivan tyytyväinen.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat pelasi vuoden ensimmäisessä ottelussaan 1-1 -tasapelin Islantia vastaan. Espanjan Murciassa Suomi ja Islanti kohtasivat harjoitusottelussa.

Kokeiluja tehtiin. Huippukamppailua ei ehkä odotettukaan, mutta silti ottelusta jäi hieman valju maku.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva ei ollut antiin täysin tyytyväinen.

– Lähdettiin hakemaan voittoa tästä pelistä. Jos ajatellaan lopputulosta 1-1, niin Islanti oli mukana viime MM-kisoissa. Mutta meidän pitää olla kriittisiä, koska meiltä odotetaan hyviä tuloksia. En täysin voi olla tyytyväinen.

Kanerva korosti myös, että kentällä oli useita ensikertalaisia. Kokeilujoukkueelta ei voi edellyttää täydellisyyttä.

– Täytyy huomioida lähtökohdat. Ekaa kertaa toi porukka pelasi kimpassa. Meillä oli neljä debytanttia. Olisi ollut yllätys, jos täysin olisi natsannut tuo peli.

Kanerva myös korosti olevansa tyytyväinen ensikertalaisten suoriutumiseen. Vasta 17-vuotias Miska Ylitolva suoriutui miesten tasolla lupaavasti.

Islanti ei tarjonnut yllätyksiä. Joukkue oli odotetun fyysinen.

– Islanti joukkueena pelasi aika lailla, mitä odotettiin. Satsasi erikoistilanteisiin aika paljon. Pelasi palloa paljon boksiin. Teki puolustamisen hankalaksi, arvioi Kanerva.

Parasta antia Suomelta saatiin alussa, kun Ilmari Niskasen komeasta esityöstä Teemu Pukki pääsi tekemään uransa 34. A-maajoukkuemaalinsa. Kanervaa harmitti, että maalipaikat jäivät Suomelta vähiin.

– Niskanen pelasi loistavasti kymppialueelle ja vapautti Teemu Pukin. Olisi pitänyt olla niitä enemmän. Islannillakin oli toki omat paikkansa.

Islanti aiheutti Suomelle fyysisellä pelillään huolta.

– Islanti pelasi aika kovaa. Mikael Soisalo sai aika kovan tällin nilkkaansa. Jollen (Joel Pohjanpalo) ja Saulin (Väisänen) osalta ei ollut mistään pahemmasta kysymys, taustoitti Kanerva.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Italialle kaikkien aikojen MM-katastrofi – ”Tätä on vaikea selittää”

Kommentoi Facebookissa