Huuhkajien leiriryhmä valittu – kolme pelaajaa sivuun EM-kisoista

Markku Kanervan valmennuksessa Suomen jalkapallomaajoukkue on saavuttanut ennennäkemätöntä menestystä

Markku Kanervan valmennuksessa Suomen jalkapallomaajoukkue on saavuttanut ennennäkemätöntä menestystä. (Kuva AOP)

Teemu Pukki osallistuu Huuhkajien leiriviikolle. Kolme EM-ehdokasta joutuu jättämään kisat sivuun loukkaantumisten takia.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva julkisti keskiviikkona ensimmäisen leiriryhmänsä kesä-heinäkuussa pelattavia EM-kisoja silmällä pitäen. Samalla Kanerva vahvisti, että kolme potentiaalista EM-pelaajaa ei kisoissa pysty pelaamaan.

Todennäköisesti Rasmus Karjalainen, Simon Skrabb ja toissa syksynä Liechtenstein-ottelussa Suomen kisapaikan ratkaisseen maalin tehnyt Jasse Tuominen olisivat mahtuneet EM-ryhmään. He eivät ole kuitenkaan pelikunnossa.

– Listalla oli noin 40 pelaajaa. Tuominen, Skrabb ja Karjalainen jäävät valitettavasti pois loukkaantumisten takia, Kanerva taustoitti.

Kanerva kertoi, että neljä pelaajaa olisi tulossa vielä ryhmään. He liittynevät mukaan 1. kesäkuuta.

Robin Lod ja Jukka Raitala jatkavat pelejään vielä MLS-liigassa. Saatiin sieltä mukaan kuitenkin Lassi Lappalainen, joka palaa maajoukkueeseen puolentoista vuoden tauon jälkeen, Kanerva kommentoi Pohjois-Amerikan vahvistuksista.

Pohjoismaissakin sarjat ovat toukokuun lopulla vielä käynnissä. Myös Marcus Forssin osallistuminen ensimmäiselle leiriviikolle on epävarmaa.

Joona Toivio pelaa Häckenissä vielä cupin finaalin. Robert Taylorilla pyörii Norjan pelit. Marcus Forss ei tule vielä mukaan, jos Brentford jatkaa nousukarsintoja.

Veikkausliigasta ensi viikon leirillä on kaksi pelaajaa. FC Lahden Jasin Assehnoun ja HJK:n Daniel O’Shaughnessy. Assehnoun kertoi keväällä valitsevansa Suomen maajoukkueen toisen kotimaansa Marokon sijaan.

– Jasin Assehnounin olisin ottanut mukaan jo maaliskuussa. Kiitos FC Lahdelle ja HJK:lle, että sain Assehnounin ja Daniel O’Shaughnessyn mukaan, Kanerva sanoi.

Teemu Pukin nilkkavamma on herättänyt huolta. Kanerva on yhä luottavainen, että Pukki tulee EM-kisoissa pelaamaan. Leiriryhmässä Pukki on jo mukana.

– Teemulla on kuntoutus hyvässä vaiheessa. Olen hyvin positiivinen sen suhteen, että hän on kisoissa mukana. Mitään prosenttimääriä en voi asiasta antaa. Mutta meidän lääkintätiimi on hyvin luottavainen. Harjoituksissa tietysti nähdään sitten tarkemmin, miten hän pystyy harjoittelemaan jalkapalloa.

Ennen EM-kisoja Suomi pelaa harjoitusottelut Ruotsia ja Viroa vastaan. Kanerva ei osannut sanoa, voisiko Pukki pelata näissä otteluissa.

– En pysty valitettavasti tuohon vastaamaan. Tietenkään ei mitään riskiä ruveta ottamaan. Kuntoutusaikataulujen mukaan mennään.

Myös Huuhkajien kapteenin Tim Sparvin kunto on puhuttanut. Sparv ei ole ollut keväällä pelikunnossa.

– Tim on harjoitellut joukkueensa kanssa. Hän on itse luottavainen, että on leirillä mukana, Kanerva sanoi Sparvin tilanteesta.

Ensimmäinen EM-leiriviikko on Huuhkajilla ohjelmassa 24.-31. toukokuuta. Ruotsin Suomi kohtaa Tukholmassa 29. toukokuuta.

Kaikki EM-ehdokkaat ovat leirillä 1. kesäkuuta. Viroa vastaan Suomi pelaa Helsingissä 4. kesäkuuta. EM-kisojen avausottelussaan Suomi kohtaa Kööpenhaminassa Tanskan 12. kesäkuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK Veikkausliigan sarjakärkeen – yleisömääränä nolla

 

Huuhkajien leiriryhmä 24.5.-31.5.2021

Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen, Brescia Calcio
Anssi Jaakkola, Bristol Rovers
Juhani Ojala, Vejle Boldklub
Leo Väisänen, IF Elfsborg
Sauli Väisänent, Chievo Verona
Paulus Arajuuri, Pafos FC
Daniel O’Shaugnessy, HJK
Robert Ivanov, Warta Poznan
Albin Granlund, Stal Mielec
Jere Uronen, KRC Genk
Nicholas Hämäläinen, Queens Park Rangers
Nikolai Alho, MTK Budapest
Pyry Soiri, Esbjerg fB
Glen Kamara, Glasgow Rangers
Joni Kauko, Esbjerg fB
Onni Valakari, Pafos FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Thomas Lam, PEC Zwolle
Tim Sparv, AEL Larissa
Fredrik Jensen, FC Augsburg
Joel Pohjanpalo, 1.FC Union Berlin
Lassi Lappalainen, CF Montréal
Marcus Forss, Brentford FC
Jasin Assehnoun, FC Lahti
Teemu Pukki, Norwich City

Kommentoi Facebookissa