Leijonien MM-joukkueen NHL-vahvistus – ”Kyllä mietittiin vähän”

Olli Määttä voitti Pittsburgh Penguinsissa Stanley Cupin 2016 ja 2017

Olli Määttä voitti Pittsburgh Penguinsissa Stanley Cupin 2016 ja 2017. (Kuva AOP)

Olli Määtän kausi meni NHL:ssä heikosti. MM-kisoissa hänellä riittää näyttöhaluja.

JÄÄKIEKKO Leijonat sai Latviassa pelattavaan MM-turnaukseen kaksi NHL-vahvistusta. Toinen heistä on kaksinkertainen Stanley Cup-voittaja, puolustaja Olli Määttä, joka pelaa MM-kisoissa ensimmäistä kertaa.

Määtällä on takanaan heikko kausi Los Angeles Kingsissä. Hän mietti muutaman päivän ennen kuin päätti lähteä Riikaan.

– Kyllä mietittiin vähän. Aikamoinen härdellikausi. Mutta en ole pelannut koskaan näissä, eikä tiedä, milloin pääsisi. Torstaina loppui vasta kausi. Kun pari päivää sain mietittyä, niin ehdottomasti halusin lähteä. Kyllä oli hienoa lähteä mukaan, Määttä kommentoi.

Määttä toteaa, että MM-kisoissa on myös hyvä antaa näyttöä taidoistaan tulevia NHL-kausia ajatellen.

– Oli hyviäkin pelejä välissä, mutta tasaisuus puuttui. Tää on hyvä näytönpaikka siihenkin. Meillä on hyvä joukkue ja uskon, että on hyvä mahdollisuus menestyä.

NHL-kaudessa riitti haasteita muutenkin. Koronan takia kautta pelattiin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Määtän mukaan järjestelyissä ei ollut valittamista.

– Ihan hyvä maku jäi. Hyvin se oli hoidettu. Ei se kupla samanlainen ollut kuin playoff, jossa ei ollut elämää jääkiekon ulkopuolella. Mutta pelattiin paljon pelejä ja tuntui, että niitä oli enemmän kuin normikaudella.

Määttä on aiemmin pelannut miesten maajoukkueessa Sotshin 2014 olympialaisissa sekä 2016 World Cupissa Torontossa. MM-ryhmän pelaajista hän ei tuntenut ennalta montaakaan.

– Katoin kauden jälkeen, ketä täällä on. Muutaman kanssa olen aiemmin pelannut. Muuten oli aika uusia jätkiä. Tiedän nimeltä suurimman osan. Ei hirveästi jännittänyt. Suomen joukkueeseen on muutenkin aina helppo tulla.

Määttä painottaa, että Suomen joukkue tavoittelee Latviassa ainoastaan kultamitaleita. Halu menestyä on todella suuri.

– On se ihan älytön. Kun saavuttaa joukkueen kanssa jotain, sen muistaa loppuelämän. Kun Suomen joukkueen kanssa lähtee pelaamaan, on ainoa tavoite, että lähdetään voittamaan. Nää on kuitenkin MM-kisat. Pääset pelaamaan nämä. Ei ole tietoa, pääsetkö pelaamaan vielä uudelleen.

Ensi helmikuussa Pekingissä pelataan olympiaturnaus, jonne NHL on päästämässä pelaajansa mukaan. Kilpailu Suomen parhaan joukkueen puolustajapaikoista on kova.

Määttä painottaa, ettei ajatellut tulevansa antamaan olympianäyttöjä, kun päätti MM-kisoihin lähteä.

– En ole hirveästi niitä kisoja miettinyt. Ajattelin ensisijaisesti näitä kisoja, kun tulin tänne.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jääkiekon MM-kisat käyntiin perjantaina – onko Leijonilla mitään mahdollisuuksia?

Kommentoi Facebookissa