HJK Veikkausliigan sarjakärkeen – yleisömääränä nolla

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa. (Kuva AOP)

HJK voitti FC Lahden 2-0 ja nousi Veikkausliigan kärkipaikalle.

JALKAPALLO Kotikentällään pelannut HJK kukisti FC Lahden Veikkausliigan maanantain ainoassa ottelussa maalein 2-0. Voitollaan HJK nousi sarjan kärkeen pisteen erolla turkulaiseen FC Interiin.

HJK siirtyi johtoon ottelun 66. minuutilla, kun Riku Riski sijoitti pallon Filip Valencicin tarjoilusta hallitusti FC Lahden maalin takakulmaan. Maali oli Riku Riskille kauden ensimmäinen.

Ilta oli Riskin veljesten juhlaa. Roope Riski sai kunnian naulata viimeisen niitin FC Lahden arkkuun ottelun 90. minuutilla.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli luonnollisesti pettynyt lopputulokseen.

– Meillä oli selkeä tavoite, että nolla pysyy omassa päässä. Muokkasimme taktiikkaa siihen suuntaan, mutta emme halunneet menettää kahden keskushyökkääjän vaarallisuutta ylöspäin. Ensimmäisellä jaksolla saimme yhtä tilannetta lukuun ottamatta Klubin pidettyä pois paikoilta, Zeneli kertoo seuransa verkkosivuilla.

– Toisella puoliajalla Klubi hyödynsi meidän pienen väsymyksen, kun jouduimme juoksemaan pallon perässä. Edellisestä pelistä tämä oli ehkä ehjempi kokonaisuudessaan ja olimme läsnä paremmin kuin aikaisemmissa otteluissa. Olen pettynyt tulokseen ja jokaisella osa-alueella on paljon parannettavaa, Zeneli jatkoi.

Ottelu oli FC Lahdelle kauden kolmas. Lahtelaisjoukkueen saldo osoittaa nyt yhtä voittoa ja kahta tappiota.

Sarjajohtaja HJK:lla on koossa kauden neljästä ensimmäisestä ottelusta kolme voittoa ja yksi tasapeli. Ainoan pistemenetyksensä HJK koki maalittomassa tasapelissä Kuopion Palloseuraa vastaan. KuPSia vastaan HJK pelasi 0-0 myös Suomen Cupin finaalissa, mutta hävisi ottelun lopulta rankkarikisan päätteeksi.

HJK:n pitäisi olla pelaajamateriaaliltaan sarjan selkeä ykkönen. FC Lahti-ottelussa HJK:n paremmuus korostui toisella puoliajalla.

Yleisömäärä HJK:n ja FC Lahden ottelussa oli nolla. Viime lauantaina HIFK oli päästänyt kotiotteluunsa FC Ilvestä vastaan viisi katsojaa.

Pääkaupunkiseudulla koronarajoitusten maksimiyleisömäärä on tällä hetkellä kuusi katsojaa. HIFK halusi tinkiä rajoituksista yhdellä katsojalla ”taatakseen riittävät turvavälit”, mutta HJK päätti tinkiä kaikista kuudesta katsojasta.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Veikkausliigassa hermot koetuksella – seuralta piruileva tiedote, sarjalta kutsut ministereille

Kommentoi Facebookissa