Huuhkajien maalin tappio tuntui voitolta – Suomi voittaa lohkonsa: ”Vähän hassut fiilikset”

Huuhkajat juhli saavutettua riemukasta lohkovoittoa Ateenassa maalin tappiosta huolimatta.

Huuhkajat juhli saavutettua riemukasta lohkovoittoa Ateenassa maalin tappiosta huolimatta. (Kuva AOP)

Suomen jalkapallomaajoukkue on mukana kilpailemassa paikasta EM-kisoihin vuonna 2020.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat koki 0–1-tappion Ateenassa torstaina Kreikalle, mutta niukka tappio riitti Suomelle Nations Leaguen lohkon voittoon.

Kun yksi ottelukierros on enää pelaamatta, Kreikka voisi vielä yltää lohkoaan edelleen johtavan Suomen kanssa vain tasapisteisiin. Joukkueiden keskinäisten otteluiden voitot menevät ristiin, mutta Suomi on yhteismaalein 2–1 Kreikkaa parempi, joten Huuhkajat sijoittuu varmasti kreikkalaisten edelle.

Huuhkajilla oli 9. minuutilla loistava tilaisuus mennä ottelussa johtoon. Teemu Pukki vapautettiin läpiajoon, mutta ensimmäinen kosketus oli hieman heikko ja Kreikan maalivahti pääsi väliin. Kreikan ensimmäinen todella vaarallinen paikka syntyi 25. minuutilla. Lukas Hradecky torjui Dimitris Pelkasin puskun, mutta pallo osui epäonnekkaasti Albin Granlundin jalkaan ja livahti omaan maaliin.

Molemmilla joukkueilla oli ensimmäisellä puoliajalla vielä erinomaisia tilaisuuksia maalintekoon. Puoliajalle lähdettiin kuitenkin 1–0-tilanteesta.

Toisella puoliajalla Suomi haki vimmatusti tasoitusta ja sai aikaan muutaman loistopaikan. Tunnin pelin jälkeen Kreikka otti tiukan otteen pelistä, mutta Suomi puolusti loppuun asti hyvin, eikä Kreikka saanut kunnollisia tekopaikkoja enää aikaan.

Kreikka voitti ottelun, mutta kentällä juhli Suomi, joka varmisti tuloksen myötä paikkansa Nations Leaguen playoffeihin. Huuhkajien lohkovoitto Nations Leaguessa varmistui siis tappiosta huolimatta.

Päävalmentaja Markku Kanerva olisi halunnut varmistaa lohkon ykkössijan jollain muulla tapaa kuin tappiolla, mutta se ei vesittänyt luotsin iloa.

– Vähän hassut fiilikset. Ei ole tottunut, että on onnellinen olo hävityn pelin jälkeen. Mutta toisaalta jos ajattelee, että tämä oli vähän niin kuin eurocup-peli: 2–0-tulos kotikentällä ja nyt hävittiin, niin mentiin yhteistuloksella 2–1 jatkoon ja lohkovoittoon, Kanerva sanoi ottelun jälkeen.

Tappio ei kuitenkaan Kanervan iloa hyydyttänyt.

– Olen totta kai helpottunut ja ylpeä pelaajista. Oli vähän vaikea peli. Kreikka oli tänään aika vaarallinen. Emme päässeet omassa pelissä ehkä ihan sille tasolle mitä toivottiin.

Kun Suomi varmisti tuloksen myötä Nations Leaguen C-divisioonan lohkon voiton, se tarkoittaa sitä, että Suomi pääsee pelaamaan kilpailun pudotuspelejä maaliskuussa 2020. Panoksena on paikka samana vuonna pelattavaan EM-lopputurnaukseen.

Viidestä lohkopelistään Suomi on voittanut neljä ja hävinnyt yhden. Maalivahti Lukas Hradeckyn selän taakse on mennyt vain Kreikkaa vastaan tullut osuma.

– Tavallaan sääli, että nyt kun maali meni, se meni omasta pelaajasta. Vieläkään ei ole vastustaja tehnyt pitkään aikaan maalia, Kanerva hymähti.

Historiallinen lohkovoitto on Kanervan mukaan hieno asia. Hän kuitenkin muistuttaa, että työtä piisaa vielä riittämiin, eikä nälkää ole todellakaan tyydytetty Suomen leirissä.

– Kunnia pelaajille ja tiimille siitä, mitä ollaan saatu aikaan. Mutta meillä on matka tosiaan kesken. Pieni asia on saavutettu, mutta se iso unelma vielä elää, se EM-lopputurnauspaikka.

Suomi pelaa Nations Leaguen lohkovaiheen viimeisen ottelunsa sunnuntaina Budapestissa, jossa vastaan asettuu Unkari. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi syyskuussa Tampereella Huuhkajien 1–0-voittoon.

  • Lähde Suomen Palloliitto

Lue myös: Huuhkajien menestys Kansojen liigassa ilahduttaa Robin Lodia – ”Kopissa raikuu Suomipoppi”

Kommentoi Facebookissa