Huuhkajien peleihin päästetään yleisöä – pilareiden takaa ei tarvitse kurkkia

Helsingin Olympiastadionin peruskorjaus maksoi veronmaksajille yli 300 miljoonaa euroa

Helsingin Olympiastadionin peruskorjaus maksoi veronmaksajille noin 350 miljoonaa euroa. (Kuva AOP)

Huuhkajien Kansojen liigan lokakuun peleihin Olympiastadionille pääsee paikan päälle 7500-8000 katsojaa.

JALKAPALLO Euroopan Jalkapalloliitto UEFA on tehnyt lokakuulle uudet säännökset yleisön päästämisestä jalkapallon maaotteluihin. Syyskuussa maaottelut pelattiin tyhjille katsomoille, mutta lokakuun peleissä stadioneilla nähdään yleisöä.

UEFA:n päätöksen mukaan korkeintaan 30 prosenttia katsomokapasiteetista voi olla käytössä. Kansalliset rajoitukset voivat pienentää tätä osuutta.

Suomessa on voimassa käytäntö, jonka mukaan urheilutapahtumiin voidaan päästää 500 katsojaa katsomolohkoa kohden. Tämä tarkoittaa, että Helsingin Olympiastadionille voidaan päästää 7500-8000 katsojaa.

– Tämä on totta kai hieno uutinen meille kaikille ja ennen kaikkea joukkueelle, joka saa hienosti tukeneen kotiyleisön jälleen tuekseen. Samalla on kuitenkin tärkeää muistaa, että vastuullisuutta ei voi liikaa korostaa, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoo Palloliiton tiedotteessa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat pelaa lokakuussa Olympiastadionilla kaksi Kansojen liigan kotiottelua. Sunnuntaina 11. lokakuuta vastaan tulee Bulgaria. Keskiviikkona 14. lokakuuta Suomi kohtaa Irlannin.

Suomi-Bulgaria -ottelun pääsyliput tulevat ennakkomyyntiin etuosto-oikeuden omaaville tiistaina 6.10. ja yleiseen myyntiin keskiviikkona 7.10. Suomi-Irlanti ottelun pääsyliput tulevat vastaavasti ennakkomyyntiin keskiviikkona 7.10. ja yleiseen myyntiin torstaina 8.10.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Erittäin todennäköisesti molemmat ottelut myydään heti loppuun. Onhan Suomen maajoukkueen ympärillä fanibuumia, kun EM-kisapaikkakin on saavutettu.

Reilusti yli 300 miljoonaa maksanut paljonkin kritisoitu Olympiastadionin peruskorjausprojekti toteutettiin pitkälti Museoviraston ja rakennushistorioitsijoiden toiveiden kriteereillä. Projektin aikana näytti suorastaan unohtuneen, että urheiluareenat ovat olemassa myös sitä varten, että yleisö voisi seurata niillä urheilua paikan päällä ja saisi viihdyttävillä kokemuksilla rahoilleen vastinetta.

Paljon parjattu peruskorjausprojekti päättyi kesällä, mutta yleisöä ei Huuhkajien syyskuun Wales-otteluun voitu päästää UEFA:n yleisökiellon takia. Nyt päästään viimein testaamaan, miten peruskorjattu Olympiastadion palvelee yleisön tarpeita.

Museoviraston vaatimuksesta Olympiastadionilla on näkyvyyttä estäviä pilareita. Yleisörajoitusten takia Bulgaria ja Irlanti-otteluissa pilareiden takaa ei tarvitse kurkkia. Kun katsomokapasiteetista on käytössä vain neljännes, niin pilareiden takana sijaitsevat näkörajoitteiset paikat eivät ole käytössä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat saa parhaita pelaajiaan mukaan lokakuussa

Kommentoi Facebookissa