Huuhkajien tulikuuma Teemu Pukki – ”Se oli niin, että meni peliin ja tiesi tästä tulevan hyvä”

Teemu Pukki on ollut Championshipissä pelaavan Norwich Cityn tehopelaaja.

Teemu Pukki on myös ollut Championshipissä pelanneen Norwich Cityn tehopelaaja. (Kuva AOP)

Suomen jalkapallomaajoukkueen tähti ei yllättynyt Championshipin ottelutahdista.

JALKAPALLO Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukki on tämän hetken kiistatta kuumin suomalaispelaaja. Suomen jalkapallomaajoukkueen kärkimies valittiin vastikään Englannin toisella sarjatasolla Championshipissä pelaavan Norwich Cityn syyskuun parhaaksi pelaajaksi. Sen lisäksi Pukki oli ehdolla syyskuussa myös koko sarjan kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Ehdokkuuteen oli syynsä. Kotkalainen pelasi fantastisen syyskuun, joka alkoi kahdella maaotteluosumalla ja jatkui seurajoukkueessa kolmen rysän verran seuraavien kolmen pelin ajan. Pukki teki siis maalin peräti viidessä peräkkäisessä ottelussa, joista jokainen päättyi hänen joukkueensa voittoon.

Tämän uutisen kirjoitushetkellä vain seitsemän pelaajaa on tehnyt Pukkia enemmän maaleja Championshipissa. Eniten maaleja on tehnyt Neal Maupay, jolla on kasassa jo 10 täysosumaa.

Vedonlyöntitoimistojen mukaan Pukilla on sanansa sanottavana vielä jopa maalikuninkuustaistelussa. Esimerkiksi Betfair antaa vain kymmenelle ja LeoVegas kahdeksalle pelaajalle pienemmän maalikuninkuuskertoimen kuin Pukille.

Nyt Pukilla takana on kolme peliä ilman maalia, mutta kotkalaisen itseluottamus on edelleen mainio. Usko omaan tekemiseen oli tapissaan varsinkin viiden pelin maaliputken jälkeen.

– Kyllä se oli niin, että meni peliin ja tiesi, että tästä tulee hyvä. Voitettiin joukkueelle, mikä oli tärkeää maaottelutauon jälkeen. Ennen maaottelutaukoa ei ollut mennyt kovin hyvin. Siitä saatiin hyvä draivi päälle ja päästiin kärkikahinoihin. Tuo on tosi tasainen sarja, niin muutamalla voitolla siinä nousee ihan hyvin, Pukki sanoo.

Nyt 28-vuotiaan kärjen viimeisin osuma tuli jopa hiukan erikoisella tavalla 22. syyskuuta. Pukki sai vasemmalta laidalta keskityksen, jonka hän ohjasi rinnallaan maaliin. Norwich voitti kyseisen pelin QPR:ää vastaan vieraissa 1–0.

– Vähän oli sellainen fiilis, että nyt menee ihan kaikilla kropan osillakin, Pukki naurahta.

Pukki on pelannut kolme peliä maaleitta. Se ei häntä kuitenkaan huoleta, koska joukkue on saanut tulosta. Noista kolmesta pelistä Norwich voitti Wiganin, pelasi vieraissa tasan Derbyn kanssa ja hävisi 0–1-lukemin Valioliigasta viime kauden päätteeksi tippuneelle Stoke Citylle.

Tanskalaisesta Bröndbystä sumujen saarille täksi kaudeksi siirtynyt Pukki on ehtinyt jo huomata, että Championship on fyysisen liigan lisäksi myös huipputasainen sarja.

– Tosi tasainen sarja. Se on varmaan ollut semmoinen iso juttu, että jokainen voi hävitä kelle vaan ja siellä on tosi kovia joukkueita. Siellä on ihan Valioliigatason joukkueita, Pukki kertoo.

– Juuri pelattiin Stokea vastaan, ja niillä oli ainakin puolet jätkistä sellaisia jotka pelasivat vielä viime kaudella Valioliigaa. Meidän olisi pitänyt voittaa myös Stoke, se oli jännä matsi.

Huuhkajien kärkimies on ollut vastustajan puolustukselle vaikea pideltävä.
Huuhkajien kärkimies on ollut vastustajan puolustukselle vaikea pideltävä. (Kuva AOP)

Norwich on 24 joukkueen Championshipissä 12 ottelun jälkeen yhdeksäntenä. Ero sarjajohtaja Sheffield Unitediin on seitsemän pistettä.

Pukki on pelannut yhteensä kaikissa sarjapeleissä 1071 minuuttia ja tehnyt niissä viisi maalia. Suomalaisen alku on ollut vahva. Hän myöntää, että tiivis ottelutahti on tuntunut kropassa. Championshipissä pelataan hurjat 46 sarjapeliä, mikä tarkoittaa jopa kolmen ottelun viikkoja.

Kun Pukki palaa reilun viikon päästä maajoukkuetehtävistä Championshipin pelien pariin, edessä on kolme sarjapeliä kahdeksaan päivään, ja alla mitä luultavimmin isot minuutit Uefa Nations Leaguen otteluissa ensin Viroa ja sitten Kreikkaa vastaan.

Pukin onneksi matkakilometrejä ei kerry tällä kertaa liikaa maajoukkuehommissa. Suomi pelaa perjantaina Tallinnassa Viroa vastaan ja maanantaina Kreikka saapuu Tampereelle.

– Tämä on ihan kiva, Virossa ja Suomessa. Näitä tuplaotteluita on tuolla Englannissa joka viikko, niin sinänsä kroppa on jo tottunut siihen. Ei se ole sinänsä erikoista.

Palautumiseen panostaminen on korostunut tiiviissä otteluruuhkassa.

– Ei siinä kauheasti ole kunnon futistreenejä vedetty. Se on aika lailla peli, palauttava ja sitten valmistava harjoitus. Onhan se aika hurjaa. Tiesin että Englannissa on paljon pelejä, mutta ehkä on tullut vähän yllätyksenä, että niitä on oikeasti noin paljon.

– Toivottavasti saisi jossain vaiheessa pari päivää huilia. Tässä on nyt niin paljon pelejä, ettei ole vielä kerennyt. Hyvin on kuitenkin vielä jaksanut, se on positiivista.

Norwichissa pelaajilla on käytössä eri keinoja palautumisen tehostamiseen.

– Siellä on tietty kaikki kylmäaltaat ja kylmälaite, missä on 140–150 astetta pakkasta. Sitten tietty hierontoja ja tuollaista. Itse yritän mahdollisimman paljon lepäillä ja makoilla. Tietty pitää oman lapsenkin kanssa viettää aikaa, niin ei mene ihan makoiluksi vaan kotona, hymähtää Pukki, joka sai puolisoineen esikoisensa joulukuussa.

Pukki on pelannut urallaan Espanjassa, Saksassa, Skotlannissa, Tanskassa ja nyt Englannissa. Hän on pelannut kahdessa Espanjan jalkapalloliigan ottelussa Sevillassa ja 37 Saksan Bundesliigan ottelua Schalkessa. Tanskalaismahti Bröndbyssä Pukki ehti pelata neljä kautta tehden Tanskan liigassa 130 ottelussa mainiot 55 maalia.

Lue myös: Huuhkajien ryhmään pieniä muutoksia – Markku Kanerva perustelee, miksi hän vaihtaa voittavaa joukkuetta

Kommentoi Facebookissa