Huuhkajilla kova panos Romania-ottelussa – ennen ottelua esitetään pysäyttävä luku

Huuhkajien EM-joukkue harjoituksissa.

Huuhkajat harjoituksissa. (Kuva Martin Rose/ UEFA)

Suomi kohtaa jalkapallon Kansojen liigan ottelussa perjantaina Romanian kello 21.45 alkaen. Ennen ottelua Huuhkajat tuo esille numeron 62, joka on prosenttimäärä epäasiallista käytöstä kokeneista jalkapallojunioreista.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat kohtaa perjantaina Helsingissä pelattavassa Kansojen liigan ottelussa Romanian. Ensi maanantaina Huuhkajat pelaa Podgoricassa puolestaan Montenegroa vastaan.

Neljän joukkueen lohkon voittaja nousee Kansojen A-liigan tasolle ja saa myös paikan EM-jatkokarsintoihin. Lohkojumbo tipahtaa C-tasolle.
Huuhkajat on lohkossaan kolmantena. Viimeisenä oleva Romania on pisteen jäljessä.

Mikäli Suomi häviää Romanialle, ei sarjapaikka ole enää omissa käsissä. Montenegro olisi pakko voittaa viimeisessä ottelussa, eikä sekään riitä, jos Romania voittaa Bosnia-Hertsegovinan.

Putoaminen C-tasolle ei sinänsä olisi Suomen maajoukkueelle katastrofi. Vastustajat olisivat C-tasolla vain heikompia ja mahdollisuus jatkokarsintoihin 2026 MM-kisoihin olisi haastavampaa.

Suomi voi yhä myös voittaa lohkonsa. Se edellyttää voittoja Romaniasta sekä Montenegrosta sekä sitä, ettei Bosnia-Hertsegovina voita Montenegroa eikä Romaniaa. Jos bosnialaiset kaatavat Montenegron perjantaina, menettää Suomi lohkovoittomahdollisuutensa.

Ennen Romania-ottelua Huuhkajat lämmittelevät paidoissa, joissa on selässä numero 62. Niin monta prosenttia nuorista jalkapalloilijoista on kokenut tai havainnut epäasiallista käytöstä jalkapallon parissa.

– Se on nuorelle kova paikka, jos hänelle tärkeässä harrastuksessa kohtaa arvostelua tai ivaamista. Erityisen tuomittavana pidän, jos näin käyttäytyy valmentaja tai aikuiset katsojat. Todelliseen lajikulttuuriin kuuluu vastustajan kunnioitus tiukassakin paikassa, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva muistuttaa.

Palloliiton elo-syyskuussa sähköpostitse toteuttamaan tutkimukseen epäasiallisesta käytöksestä vastasi lähes 800 nuorta, 16-20 -vuotiasta jalkapalloilijaa. Vastaajista 65 prosenttia oli poikia tai nuoria miehiä ja 35 prosenttia tyttöjä tai nuoria naisia.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo kertovat – tässä Huuhkajat on mennyt eteenpäin

Kommentoi Facebookissa