Huuhkajilla tiistaina taas harjoituspeli – Lukas Hradeckylle erityinen merkitys

Huuhkajien EM-joukkue harjoituksissa.

Huuhkajat harjoituksissa. (Kuva Martin Rose/ UEFA)

Suomi pelaa tiistaina Espanjassa harjoitusottelun Slovakiaa vastaan. Lukas Hradecky pääsee pelaamaan synnyinmaataan vastaan.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat pelaa tiistaina Espanjan Murciassa harjoitusottelun Slovakiaa vastaan. Kyse on Espanjan leirin toisesta harjoitusottelusta ja siinä haetaan tuntumaa kesän Kansojen liigan peleihin.

Viime lauantaina Suomi pelasi Islantia vastaan 1-1 -tasapelin Islantia vastaan. Päävalmentaja Markku Kanerva ei ollut näkemäänsä täysin tyytyväinen.

– Me ollaan käyty ne läpi ja summattu peli. Islanti puolusti tiiviisti, mutta meillä oli tavoitteena avata peliä tehokkaammin, mutta kyse oli myös pelaajien liikkumisesta. Jos vastustaja pystyy pysäyttämään, niin pelaajien pitää reagoida tehokkaammin. Pitää saada niitä liikkumaan siitä muodostelmasta, Kanerva sanoi maajoukkueinfossa maanantaina.

Slovakia oli mukana viime kesänä EM-kisoissa ja otti yllätysvoiton Puolasta. Kanerva odottaa tasaista peliä.

– Hyvä joukkue. Liikkuva joukkue. Keskikenttä rotatoi paljon. Heikkouksiakin löytyy. Puolustuspeli heillä ei ole ihan vakuuttanut. Kova vääntö varmasti tulee.

Huuhkajilla on yksi pelaaja sivussa, mikä harmittaa Kanervaa paljon. Kanerva olisi halunnut peluuttaa Mikael Soisaloa tiistaina.

– Mikael Soisalo loukkasi pohkeensa. Ei ole kyllä pelikunnossa huomenna. Sääli, koska hän olisi ollut huomenna avauksessa. Muuten tilanne ok. Kaikki muut ovat terveitä.

Islantia vastaan Suomella oli tositoimissa niin sanottu kokeilujoukkue. Onko Slovakia-ottelussa avauskokoonpano tutumpi?

– Mikä se tuttu sitten on. Viime vuonnakin kokoonpanot vaihtuivat. Sanon, ettei ainakaan sama kokoonpano ole kuin Islanti-pelissä, vastasi Kanerva.

Lukas Hradecky lienee Suomen maalilla. Onhan vastassa Hradeckyn synnyinmaa Slovakia, josta hän muutti Suomeen 1990-luvun alussa pikkulapsena.

– Kyllä me ollaan Luken kanssa tästä juteltu. Kyllä hän haluaisi päästä pelaamaan, Kanerva naurahti, mutta ei vahvistanut, että Hradecky olisi maalilla.

Slovakiaa vastaan ei lähdetä löysäilemään, vaikka harjoitusottelusta kyse onkin.

– Odotusarvot ovat nousseet ja meidän pitää nostaa rima korkeammalle. Vaatimustaso on pelaajilla kova, mikä pitääkin olla, Kanerva päätti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajien kokeiluryhmä tasapeliin – ”En täysin voi olla tyytyväinen”

Kommentoi Facebookissa