Jukurit hävisi historiallisen pelinsä – Ilves jatkaa vahvasti

Tampereen Ilves on SM-liigan perinteisimpiä seuroja. (Kuva Liiga)

Ilves voitti maanantaina puolivälieräottelussa Kärpät 2-1, Tappara löi Lukon 5-2 ja KooKoo pehmitti Jukurit 3-1.

JÄÄKIEKKO SM-liigan puolivälierät jatkuivat maanantaina. Sensaatiojoukkue Jukurit hävisi heti ja Ilves puolestaan jatkoi voittojen tiellä.

Maanantaina tehtiin historiaa, kun KooKoo ja Jukurit pelasivat historiansa ensimmäisen SM-liigan puolivälieräottelunsa. KooKoo ei tullut Mikkelin kiekkohuumaan kuvia kumartelemaan, vaan voitti ensimmäisen puolivälierän 3-1-lukemin. KooKoo johtaa ottelusarjaa nyt 1-0.

Maaleja saatiin odotella aina toisen erän puoliväliin saakka, kunnes KooKoo sai onnistumisen ylivoimalla. Joose Antonen teki KooKoon avausmaalin.

Erän lopulla nähtiin kaksi nopeaa maalia. Ensin Libor Zabransky tasoitti 1-1:een, mutta KooKoon Aleksi Ainali laukoi heti perään KooKoon uudelleen johtoon. Osuma jäi myös voittomaaliksi.

Lopullisen niitin iski tyhjiin Toni Suuronen. KooKoo oli tasaisessa ottelussa parempi ja ansaitsi voittonsa. Ottelusarja jatkuu tiistaina Kouvolassa.

Tappara ja Lukko avasivat oman SM-liigan puolivälieräsarjan maanantaina Tampereella. Tappara vei voiton lukemin 5-3.

Lukko johti ottelua avauserän jälkeen jo 2-0, mutta sitten Tappara heräsi tähän kevääseen. Tappara runnoi toisessa erässä kolme maalia ja nousi rinnalle ja ohi.

Tappara johtaa nyt ottelusarjaa 1-0. Sarja jatkuu heti tiistaina Raumalla.

Kärppien ja Ilveksen puolivälieräsarja jatkui Oulussa. Ilves voitti 2-1-lukemin jatkoajalla ja johtaa ottelusarjaa jo 2-0.

Ilveksen suuri sankari oli Henrik Haapala, joka pisti kiekon jatkoajalla verkkoon Petri Kontiolan syötöstä. Maali syntyi ylivoimalla.

Toinen puolivälierä oli ensimmäistä tasaisempi. Ilves vei sunnuntain ottelun Tampereella peräti 5-1-lukemin.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona, kun Ilves isännöi Tampereella sarjan kolmannessa ottelussa.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Ilves murskasi Kärpät – TPS nollasi HIFK:n

Kommentoi Facebookissa