Huuhkajille kova panos Venäjää vastaan – ”Tasapeliä ei haeta”

Markku Kanervan valmennuksessa Suomen jalkapallomaajoukkue on saavuttanut ennennäkemätöntä menestystä

Markku Kanervan valmennuksessa Suomen jalkapallomaajoukkue on saavuttanut ennennäkemätöntä menestystä. (Kuva AOP)

Tasapeli Venäjä-ottelusta riittäisi Huuhkajille jatkopaikkaan, mutta Markku Kanervan mukaan tasuria ei lähdetä varmistelemaan. Voitto on tavoitteena.

JALKAPALLO Suomi jatkaa jalkapallon EM-turnausta keskiviikkona Pietarissa, missä vastaan tulee Venäjä. Lauantain Tanska-voiton jälkeen Suomelle riittäisi Venäjä-ottelusta jatkopaikkaan todennäköisesti tasapelikin.

Tiistaina suomalaiset tutustuivat Pietarissa Krestovski-stadioniin, jolla joukkue ei tosin ennen peliä pääse harjoittelemaan.

– Oli hienoa päästä katsomaan stadionia. Hulppea sellainen. Pari päivää mennyt palautuessa Tanska-pelistä henkisesti ja fyysisesti. Saatiin itseluottamusta Tanska-pelistä. Uskotaan, että meillä on tosissaan mahdollisuus haastaa Venäjä, kommentoi Suomen joukkueen päävalmentaja Markku Kanerva.

Harjoittelukielto stadionilla johtuu EM-kisojen ohjelman muutoksesta. Krestovskilla pelataankin enemmän pelejä ja aikataulusyistä harjoitusten järjestäminen stadionilla ei ollut mahdollista.

Kanerva ei näe tässä isompaa ongelmaa.

– Stadikka on tullut jo aiemmin tutuiksi. Kyllä pelaajat ehtivät tutustua siihen huomennakin. Lähinnä kenkävalinnat, mitkä kengät sopivat kentän pinnalle parhaiten. Totta kai olisi ollut hyvä, että oltaisiin päästy etukäteen, mutta ei siinä mitään ongelmia ole. Kaikille joukkueille sama tilanne.

Suomen pelaajat ovat kunnossa, joskin Joona Toivion tilanne on hieman epävarma.

– Terveystilanne on ihan hyvä. Joona Toiviolla varpaan kanssa pieniä ongelmia. Tänään kuitenkin harjoittelee. Muuten näyttää ihan hyvältä, Kanerva valotti.

Henkinen tilanne oli Tanska-ottelun jälkeen vaikeampi. Tanskan tähtipelaajan Christian Eriksenin vakava sairauskohtaus on vahvasti pelaajien ajatuksissa.

– Kyllä se kaikilla mielessä vielä on. Toivon, että kaikesta huolimatta pystyään huomiseen peliin keskittymään. Tapaus on mielessä varmasti kisojen jälkeenkin. Ei ole kaikille varmaankaan helppoa keskittyä jalkapalloon, kun oli kyse jalkapalloa suuremmasta asiasta eli ihmiselämästä, Kanerva sanoi.

Eriksen on toipunut kuitenkin hyvin. Turnaus jatkuu ja Suomella on jatkopaikkaan hyvät mahdollisuudet. Urheilullisesti Tanska-voitto oli Huuhkajilta merkittävä saavutus.

– Varmasti oli kovin voitto mulle ja monelle pelaajalle. Maailmanmestarin kellistäminen maaottelussa oli kova juttu, mutta ottelun painoarvon suhteen oli valmentajaurani kovin voitto. Mutta turha jäädä sille leijumaan. Nyt keskitytään Venäjä-peliin. Matka on vielä kesken, Kanerva sanoi.

– Kisoihin lähdettäessä unelmoitiin uudelleen eli unelmoitiin jatkopaikasta. Ei vielä ole saavutettu unelmaa. Nyt mennään pelillisiin asioihin, jotka tuovat osatavoitteiden toteutumista. Enemmän laukauksia maalia kohti kuin Tanska-pelissä. Pitäisi erikoistilanteitakin saada kokeiltua, Kanerva jatkoi.

Kanerva tekee selväksi, ettei Huuhkajat lähde suinkaan varmistelemaan tasapeliä. Se olisi täysin vääränlainen tapa lähteä taistoon.

– Lähtökohta on aina sitä voittoa lähteä hakemaan. Todella hankalaa, jos pääkopassa on pelaajilla ja valmennuksella, että tasapeliä lähdetään hakemaan. Se voi helposti passivoida joukkuetta. Jos peli päättyy tasan, voidaan olla siihen ihan tyytyväisiä. Mutta voittoa lähdetään hakemaan, Kanerva ilmoitti.

Suomen ja Venäjän jännitysottelu alkaa kello 16 Suomen aikaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Veikkausliigasta EM-kisoihin – ”Tiesin kyllä, että pelin taso olisi korkeampi”

Kommentoi Facebookissa