Venäjällä totuuden hetki – Suomi-tappio olisi totaalinen katastrofi

Venäjä hävisi EM-kisojen avausottelussaan Belgialle maalein 0-3 (Kuva Gonzalo Arroyo - UEFA)

Venäjä hävisi EM-kisojen avausottelussaan Belgialle maalein 0-3 (Kuva Gonzalo Arroyo/ UEFA)

Venäjän joukkue sai osakseen murskakritiikkiä hävittyään Belgialle 0-3. Suomi-ottelusta venäläiset vaativat joukkueeltaan parempaa esitystä.

JALKAPALLO Venäjä on EM-kisoissa keskiviikkona pakkovoiton edessä pelatessaan Pietarissa Suomea vastaan. Avausottelussaan Venäjä sai Belgialta pahasti turpaansa maalein 0-3, joten toiseen tappioon ei joukkueella olisi enää varaa.

Paineet ovat kovat, mutta Venäjän päävalmentaja Stanislav Tshertshesov esiintyi tiistaina lehdistötilaisuudessa silti rauhallisena ja varsin hyväntuulisen oloisena.

– Kyse on turnauksen toisesta ottelusta meille molemmille. Olemme palautuneet ensimmäisestä ottelusta. Tilanne on hieman selvempi ensimmäisen ottelun jälkeen. Toki muutamiin pelaajiin liittyy kysymysmerkkejä terveystilanteen osalta ja katsomme tilannetta heidän osaltaan illalla, Tshertshesov sanoi.

– En voi kertoa tarkkoja diagnooseja. Emme varmaankaan ole ainoa joukkue, joka kärsii loukkaantumisista tämänkaltaisessa turnauksessa, Thertshesov jatkoi terveystilanteesta.

Suomi aloitti turnausurakkansa voittamalla Tanskan 1-0. Tshertshesov myönsi, ettei ihan odottanut sellaista.

– Tulos oli ehdottomasti jossain määrin yllätys. Mutta Suomen pelaajien asennoituminen otteluun ei ollut minulle yllätys. Voidaan todeta, että Suomella on vahva joukkue. He näyttivät sen. He ovat vahva vastustaja ja valmistaudumme siihen. Ottelu sitten näyttää, miten asiat etenevät, hän sanoi.

Tshertshesov kehui myös Suomen pelitavan organisointia.

– Suomella on kurinalainen joukkue. Näyttivät sen Tanskaa vastaan. Hyvin organisoitu. Pelasivat tiiviisti. Saivat Tanskaa vastaan hyvän tuloksen, Tshertshesov sanoi.

Belgiaa vastaan Venäjä oli vastaantulija. Suunnitelma ei Tshertshesovilla toiminut.

Hän antoi ymmärtää, että Suomea vastaan olisi tulossa ehkä muutoksia. Kritiikkiin hän suhtautuu ymmärtävästi.

– Pidimme tänään taktisen harjoituksen, jossa kokeilimme taktisia vaihtoehtoja. En halua puhua siitä nyt. Dzyuban ja Golovinin välillä ei Belgia-ottelussa toiminut, mutta nyt on eri peli. Olen samaa mieltä siitä, että kaikki suunnitelmat eivät toimineet. Kritiikki oli perusteltua. Voisin sanoa, että molemmat ovat tarpeen. Kritiikki ja tuki.

Tshertshesov totesi myös, että avausottelun jälkeen on aina helpompaa, kun vastuksia on.

– Belgia-ottelussa oli erilaisia tapahtumia ja mahdollisuuksia. Nyt tilanne on selkeämpi. Minulle valmentajana ja ihmisenä. Tämä on työskentelyä asemani puolesta. Aika näyttää, millä kokoonpanolla lähdemme. Loukkaantumiset vaikuttavat asioihin ja voi tapahtua ennen ottelua vielä lisää.

Lauantain Belgia-ottelussa venäläiskatsojat buuasivat, kun Belgian pelaajat polvistuivat rasismin vastaisena eleenä. Tshertshesov ei halunnut ottaa asiaan kantaa, eikä halunnut myöskään kommentoida, mitä mieltä hän olisi siitä, jos Suomen joukkue polvistuisi keskiviikkona.

– En ole kuullut siitä juuri. Keskitymme otteluun. Toki kaikki ovat vapaita tekemään valintansa. Tämä ei suoranaisesti liity otteluun. Jos kysymys liittyy otteluun, voin vastata kyllä, mutta tämä liittyy yksilövalintoihin, enkä voi vastata, hän sanoi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajille kova panos Venäjää vastaan – ”Tasapeliä ei haeta”

Kommentoi Facebookissa