Huuhkajille tyly tappio – muilta Suomen maajoukkueilta iloisia uutisia

Markku Kanervan johdolla Suomi eteni ensi kertaa jalkapallon miesten EM-turnaukseen (Kuva UEFA)

Markku Kanervan johdolla Suomi eteni ensi kertaa jalkapallon miesten EM-turnaukseen. (Kuva UEFA)

Slovakia voitti Huuhkajat harjoitusottelussa 2-0. Muualta tuli parempia uutisia, kun Suomen tyttöjen futismaajoukkue selviytyi EM-kisoihin ja nuorten miesten maajoukkeet voittivat Kroatian sekä Saksan.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen leiri Espanjan Murciassa päättyi pettymykseen. Slovakia oli tiistaina pelatussa harjoitusottelussa suomalaisia parempi maalein 2-0.

Suomi piti enemmän palloa, mutta maalipaikat jäivät Huuhkajilta vähiin. Slovakia taas viimeisteli tehokkaasti.

– Olen tyytyväinen pelaajien työmoraaliin ja pelisuunnitelman toteuttamiseen. Oliko pelisuunnitelma sitten oikea? Hassu sanoa, että olen tyytyväinen puolustuspeliin, vaikka 0-2 -hävittiin, kommentoi Suomen joukkueen päävalmentaja Markku Kanerva.

Slovakialla oli avausmaalissaan tuuria, kun pallo ohjautui Suomen puolustajasta Robert Ivanovista sisään. Molemmat Slovakian maalit olivat toki taidokkaita.

– Osui Ivanovin olkapäähän ja meni yläkulmaan. Hradeckylla (Suomen maalivahti) ei ollut mitään saumaa. Sitten oli tarkka laukaus ja 2-0. Slovakian topparit puolusti hyvin ja meillä ei ollut vaarallisia maalipaikkoja. Muutamia hyviä aihioita siinä hyökkäyspelissä kyllä oli, summasi Kanerva tappioon johtaneet syyt.

Kanerva teki selväksi, ettei ollut tyytyväinen hyökkäysrakenteluun. Juuri sitähän hän halusi parantaa Islanti-ottelun jälkeen.

– Pallonhallinta oli parempi meillä kuin Slovakialla. Mihin se pallonhallinta sitten johtaa. Ei johtanut maalipaikkoihin ja siinä pitää parantaa. Mitä tapahtuu, kun päästään linjojen väliin.

Teemu Pukki aloitti vaihdossa. Kanerva korosti halunneensa nähdä mahdollisimman paljon eri pelaajia tositoimissa kahdessa ottelussa.

– Pelisuunnitelma tehdään vastustajan mukaan. On selvää, että mitä Teme tuo meidän hyökkäykseen, sitä juoksuvoimaa, niin meillä ei ole vastaavaa tilalle. Etukäteissuunnitelma oli, että annetaan mahdollisimman paljon peliaikaa mahdollisimman monelle. Ei kuormiteta ketään liikaa.

Murcian leiri toi vastauksia kysymyksiin. Seuraavalla kerralla onkin sitten tosipaikka, kun Kansojen liigaa pelataan kesäkuussa.

– Nyt on taas analyysin paikka. Vedetään yhteen nää kaksi peliä ja tehdään arviot pelaajien suoriutumisesta ja koko joukkueen pelaamisesta. Meillä on suunnitelma asioista, joita halutaan viedä eteenpäin, Kanerva sanoi.

Suomi kohtaa Kansojen liigassa Romanian, Montenegron ja Bosnia-Hertsegovinan. Vastustajat ovat suunnilleen samaa tasoa Islannin ja Slovakian kanssa.

– On keksittävä keinot, millä tän tason vastustajia vastaan pärjätään Kansojen liigassa. Onko se pelitapakysymys vai ottelusuunnitelmakysymys, Kanerva totesi.

Huuhkajat hävisi, mutta keskiviikkona kantautui muualta hienoja uutisia suomalaisesta jalkapallosta. Tyttöjen maajoukkue voitti Slovakian 4-0 ja selviytyi EM-kisoihin. Alle 19-vuotiaiden maajoukkue voitti Saksan 1-0 ja alle 21-vuotiaiden maajoukkue voitti Kroatian 3-2 säilyttäen mahdollisuutensa EM-kisoihin.

Kanerva oli hyvistä uutisista innoissaan.

– Onnittelut kaikille joukkueille. Tuo uskoa Suomi-futikselle, että pärjätään eri tasolla. Kivoja uutisia. Olisi totta kai ollut kiva tuoda voitto Slovakiasta, mutta kiva, että eri rintamilla tulee voittoja.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajilla tiistaina taas harjoituspeli – Lukas Hradeckylle erityinen merkitys

Kommentoi Facebookissa