Huuhkajissa riittää poisjääntejä – Teemu Pukkikin sivussa

Huuhkajat EM-kisoissa 2021 (Kuva Gonzalo Arroyo / UEFA)

Huuhkajat EM-kisoissa 2021. (Kuva Gonzalo Arroyo/ UEFA)

Huuhkajien marraskuun otteluista jäävät pois muun muassa Teemu Pukki, Richard Jensen ja Lassi Lappalainen.

JALKAPALLO Suomen miesten maajoukkue Huuhkajat pelaa marraskuussa kaksi harjoitusottelua. Molemmat ottelut pelataan vieraskentällä.

Suomi kohtaa Pohjois-Makedonian Skopjessa torstaina 17. marraskuuta. Ottelu pelataan National Arena Todor Proeskilla Suomen aikaa kello 19.00.

Sunnuntaina 20. marraskuuta Huuhkajat haastaa Norjan Oslossa Ullevaal Stadionilla. Se ottelu käynnistyy Suomen aikaa kello 15.00.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva nimesi tiistaina 21 pelaajaa marraskuun otteluihin. Samalla ilmoitettiin, että joukkuetta tullaan täydentämään vielä viidellä pelaajalla.

Poisjääntejä riittää. Teemu Pukki esimerkiksi halusi vapaata seurajoukkuepeliensä kovan kuormituksen takia.

– Moni varmaan miettii, missä on Teemu Pukki. Teemulla on pitkä kausi takana, ja olemme käyneet tilanteesta keskusteluja hänen kanssaan. Teemulla on omassa sarjassaan Championshipissa paljon pelejä, minkä lisäksi hänellä on ollut paljon pelejä, kesäkuussa Nations Leaguessa neljä matsia. Päätimme, että tässä otteluikkunassa oli Teemulle tarpeeksi rakoa lähteä vetämään henkeä ja pitää pienen loman, sillä vuodenvaihteen jälkeen pelit jatkuvat tiiviillä tahdilla, Kanerva kertoo Palloliiton nettisivujen mukaan.

Rasmus Schüllerin poisjäänti varmistui vasta tuntia ennen lehdistötilaisuutta. Richard Jensen joutui jäämään sivuun seurakiireiden vuoksi ja Miro Tenho sekä Leo Väisänen loukkaantumisvaivojen takia. Daniel O’Shaughnessy taas ei ole vielä päässyt oman loukkaantumisensa jälkeen pelaamaan Karlsruhessa ja jää Huuhkajien otteluista sivuun.

Myös Jere Uronen saattaa jäädä harjoitusmaaotteluista sivuun.

– Jere Urosella on takareisivamma, ja seuraamme tilannetta, ehtiikö hän siitä toipua leiriin mennessä, Kanerva ilmoitti.

MLS-sarjan kautensa Montrealissa päättänyt Lassi Lappalainen on hänkin marraskuun otteluista poissa.

– Hän pelasi hyvän kauden Montrealissa, joka putosi playoff-vaiheessa pois. Olin suunnitellut hänelle näyttöpaikkaa ja roolia, mutta hän koki ettei ollut valmis tulemaan tähän tapahtumaan. Olen sinänsä pettynyt tähän päätökseen. Aiemmin Lassilla on ollut huonoa onneakin loukkaantumisten kanssa, eikä hän ollut saanut Huuhkajissa näyttöpaikkaa. Hyvät otteet Huuhkajissa ovat paras näyttö, Kanerva kommentoi.

Otteluissa Pohjois-Makedoniaa ja Norjaa vastaan Huuhkajat hakee virettä ensi vuonna pelattaviin EM-karsintoihin. Niissä haetaan Saksassa 2024 pelattavaan EM-lopputurnaukseen.

Suomi kohtaa EM-karsinnoissa Tanskan, Slovenian, Pohjois-Irlannin, Kazakstanin ja San Marinon. Lohkon kaksi parasta saavuttaa EM-kisapaikan.

Teksti Otto Palojärvi / Palloliiton tiedote

Lue myös: Veikkausliigan yleisömäärät tarjosivat pettymyksen – tilanne muutenkin haastava

Kommentoi Facebookissa