Veikkausliigan yleisömäärät tarjosivat pettymyksen – tilanne muutenkin haastava

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

Koronarajoitukset poistuivat tänä vuonna, mutta jalkapallon Veikkausliigan yleisömäärät eivät palanneet koronapandemiaa edeltäneelle tasolle. Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa onkin pettynyt.

JALKAPALLO Veikkausliigakausi saatiin päätökseen viime viikonloppuna. Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa myönsi kaudella olleen haasteita etenkin yleisömäärien suhteen.

Kausi oli ensimmäinen kokonainen kausi, jolloin ei ollut yleisörajoitteita koronan takia. Siitä huolimatta useilla joukkueilla katsojamäärät menivät alas parin vuoden takaisesta.

– Kausi oli läpilaskettelukausi. Toiveet oli paluusta normaalimpaan, mutta siinä oli omat haasteensa. Jännitystä riitti monissa paikoissa, mutta se, joka jäi seurojenkin osalta toiveisiin, että koronasta palaaminen olisi ollut huomattavasti vahvempaa. Siitä jäätiin selkeästi jälkeen, Marjamaa myönsi Suplan Veikkausliiga-podcastin haastattelussa.

Marjamaan mukaan korona jätti jälkensä. Yleisöä ei pystytty houkuttelemaan takaisin lehtereille.

– Kaksi vuotta mitä on ollut rajoitettua toimintaa. Kausikorttilaiset tai vähemmän seuranneet eivät ole palanneet samassa määrin takaisin. Yleinen kiinnostus ei tullut suoraan samalle tasolle kuin aikaisemmin, Marjamaa harmitteli.

Mediaoikeuksien osalta tilanne on parempi. Veikkausliigassa astuu voimaan ensi kaudesta lähtien uusi TV-sopimus. Marjamaan mukaan TV-tuote hyppää samalla harppauksen eteen.

Veikkausliigaa nähdään jatkossakin Ruutu+ -palvelussa, mutta Marjamaan mukaan muutoksia on tulossa niin tuotteen laatuun kuin tarjontaan.

– Nykyinen tuotantojen taso on ollut ihan ok, niin siihen tulee nyt kolme eri tasoa. Perustasokin tulee olemaan huomattavasti korkeampi kuin nykyinen. Tämä on varmasti sellainen parhaiten ulosnäkyvä tämän tuotannon osalta. Se tarkoittaa totta kai sitä, että jos tuotantomahdollisuudet ovat paremmat, niin klipit ja kuvat sen ympärillä paranevat, paljastaa Marjamaa Veikkausliiga-podcastissa.

Juuri kun koronasta oli selvitty, niin Venäjä päätti hyökätä Ukrainaan aiheuttaen globaalin lumivyöryn, joka heijastuu kaiken muun ohella myös Veikkausliigaan. Marjamaa toivoo, että tästäkin tilanteesta pystytään selviytymään kuivin jaloin.

– Meillä on energiakriisi menossa, sota Euroopassa, inflaatio laukkaa, niin totta kai nämä luovat sellaisia valtaisia epävarmuuksia. Meillä oli aikaisemmin koronaepävarmuudet ja nämä tuovat omat epävarmuutensa. Ainoa mahdollisuus on tehdä parhaansa ja tehdä päivittäistä työtä sillä tasolla mitä parhaiten pystyy.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK:lla ei jakoa Sevillassa – Real Betis teki selvää jälkeä

Kommentoi Facebookissa