Lauri Markkasen hurja vire jatkuu – jätti LeBron Jamesin varjoonsa

Lauri Markkanen on aloittanut kautensa uudessa seurassaan Utah Jazzissa vakuuttavasti. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen oli kovassa vireessä hänen seuransa Utah Jazzin voitettua LeBron Jamesin edustaman Los Angeles Lakersin koriluvuin 130-116.

KORIPALLO Lauri Markkasen edustama Utah Jazz voitti koripallon NBA:ssa perjantaina supertähtien edustaman Los Angeles Lakersin koriluvuin 130-116. Markkanen loisti jälleen heitettyään 27 pistettä, repimällä 13 levypalloa ja syöttämällä neljä koria.

Otteluun suosikkina lähtenyt Lakers ei missään vaiheessa saanut kuriin Jazzin nopeatempoista pelaamista. Jazz repäisi eron parhaimmillaan 16 pisteeseen kolmannella neljänneksellä. Lakers sai vielä kurottua eroa Russell Westbrookin vahvan pelaamisen ansiosta, mutta Utahin johto piti loppuun saakka.

Jazz sai jälleen onnistumisia laajalta rintamalta. Markkanen oli joukkueensa pisteykkönen, mutta joukkuekaveritkin olivat tehokkaita. Jordan Clarkson heitti 20, Kelly Olynyk 18, Collin Sexton 17 ja Mike Conley 15 pistettä olivat hyvässä vireessä.

Markkanen heitti 17 pelitilanneheitostaan yhdeksän kertaa sisään. Yhdeksästä kolmosyrityksestään hän säkitti kolme. Markkanen sai sisään kaikki kuusi vapaaheittoaan.

Lakersin tähtisikermästä tehokkain oli 28 pistettä heittänyt Westbrook. Anthony Davis heitti 22 ja LeBron James 17 pistettä.

Utah Jazz on nyt pelannut kymmenen ottelua, joista on voittanut seitsemän. Jazz on läntisessä konferenssissa peräti kolmannella sijalla.

Utahin alkukausi on ylittänyt kaikki odotukset. Erityisen yllättävä on ollut Markkasen vahva panos, vaikka syyskuussa EM-kisoissa oli toki nähtävissä, että Markkanen olisi kovassa kunnossa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: NHL on täällä – suomalaismedialta myös rimanalituksia

Kommentoi Facebookissa