Huumekohussa ryvettynyt Jori Lehterä yllätti – palaa kiekkomaajoukkueeseen

Olympiamitalisti ja MM-mitalisti Jori Lehterä kiekkoilee SKA Pietarissa.

Olympiamitalisti ja MM-mitalisti Jori Lehterä kiekkoilee nykyisin SKA Pietarissa. (Kuva AOP)

Kohupelaaja Jori Lehterä tekee helmikuussa paluun Leijona-paitaan. Muitakin mielenkiintoisia nimiä on mukana.

JÄÄKIEKKO Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen julkisti maanantaina joukkueen helmikuun ensimmäisellä viikolla pelattavaan Ruotsin järjestämään EHT-turnauksen. Mukana on yksi ehdoton yllätysnimi, Jori Lehterä.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Lehterän viime keväänä huumausainerikoksesta neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Käräjäoikeuden mukaan Lehterä oli hankkinut ja pitänyt hallussaan kokaiinia. Syyllisyytensä jyrkästi kieltänyt Lehterä valitti tuomiostaan hovioikeuteen.

Viime kauden jälkeen Lehterä palasi NHL:stä Eurooppaan ja pelaa nykyään SKA Pietarin joukkueeseen. KHL-pelien yhteydessä Lehterä ei ole ollut halukas kommunikoimaan suomalaismedian kanssa.

Pitkin syksyä Leijonien päävalmentajalta Jaloselta ja General Managerilta Jere Lehtiseltä tivattiin, onko Lehterä vielä maajoukkueen käytettävissä. Jalonen ja Lehtinen ilmoittivat, ettei ovea ole Lehterältä suljettu. Nyt Lehterä onkin suostunut edustamaan jälleen Suomea.

MM- ja olympiamitalisti Lehterä on vahva ehdokas Suomen joukkueeseen Sveitsissä toukokuussa pelattavaan MM-turnaukseen. Hän on pelannut SKA:ssa hyvää kautta ja Leijonat tarvinnee häntä, jos NHL:stä ei tule suurta määrää vahvistuksia MM-joukkueeseen.

Leijonissa nähdään helmikuussa muitakin mielenkiintoisia nimiä. Entisistä NHL-kiekkoilijoista MM-näyttöjä pääsevät antamaan JYPin puolustaja Julius Honka ja Moskovan Dynamon hyökkääjä Teemu Pulkkinen.

Mukana on myös neljä ensikertalaista. HPK:n hyökkääjä Jere Innala, Ilveksen hyökkääjä Matias Maccelli, KooKoon puolustaja Oskari Manninen sekä TPS:n hyökkääjä Lauri Pajuniemi pelaavat ensi viikolla ensimmäiset A-maaottelunsa.

Suomi aloittaa turnausurakkansa torstaina 6. helmikuuta Helsingissä ottelulla Venäjää vastaan. Lauantaina 8.2. Tukholmassa vastaan tulee Tshekki ja sunnuntaina 9.2. isäntämaa Ruotsi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jori Lehterä tuppisuisena: ”Mulla on treeni kesken”

Kommentoi Facebookissa