Kohupelaaja Jori Lehterä pysyi tuppisuisena – ”Mulla on treeni kesken”

Olympiamitalisti ja MM-mitalisti Jori Lehterä kiekkoilee SKA Pietarissa.

Olympiamitalisti ja MM-mitalisti Jori Lehterä kiekkoilee SKA Pietarissa. (Kuva AOP)

SKA Pietarin ykkössentteri Jori Lehterä jatkoi nuivalla linjallaan suomalaismedian haastattelupyynnöille.

JÄÄKIEKKO Ikävän julkisuuden murjoma SKA Pietarin suomalaishyökkääjä Jori Lehterä ei ole halunnut jutella suomalaismedian kanssa sen jälkeen, kun Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi hänet viime keväänä huumausainerikoksesta neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeuden mukaan Lehterä oli hankkinut ja pitänyt hallussaan kokaiinia. Lehterä on valittanut tuomiostaan hovioikeuteen ja tapaus on siltä osin kesken.

Hämmästyttävää silti on, ettei Lehterä ole halunnut kommentoida suomalaistiedotusvälineille edes jääkiekkoa koskevia asioita. Lehterältä ei saatu haastattelua myöskään perjantaina Helsingissä, kun SKA Pietari oli hävinnyt Jokereille 0-6.

– Mulla on treeni kesken, kuntopyörää polkenut ärtyisä Lehterä tiuskahti toimittajille, vaikka moni hänen kollegansa antaa mielellään haastatteluja kuntopyörän päältä.

Lehterän linja mediaa kohtaan on muuttunut täysin. Vielä 2014 hän antoi esimerkiksi Sotshin olympialaisissa haastatteluja varsin mielellään.

Värikkäitä kommentteja antanut Lehterä ei viitisen vuotta sitten todellakaan laukonut mitään kiekkojargonia. Medialle hän oli varsin mieluisa haastateltava.

Lehterä, 32, pelasi 2014-2019 NHL:ssä. Kaksi viimeistä kautta Philadelphia Flyersissa olivat vaatimattomia, eikä uutta NHL-sopimusta tälle kaudelle enää tullut.

SKA:ssa Lehterän peli on kulkenut joukkueen ykkössentterinä mallikkaasti. Hän on tällä kaudella pelannut 39 ottelua ja kerännyt niissä tehopisteet 11+11=22.

SKA:lle 0-6 -tappio Jokereille oli seurahistorian historian suurinumeroisin tappio KHL:ssä. Tunnelma joukkueessa oli alamaissa, mutta Lehterän seurakaveri Miro Aaltonen sentään suostui haastatteluun.

– Meiltä oli huono peli tänään. Toisessa erässä Jokerit teki paljon maaleja. Siinä erässä tuli paljon kiekonmenetyksiä meille ja siinähän Jokerit sitten ratkaisi, summasi Aaltonen ottelua.

Aaltonen siirtyi hiljattain Pietariin Vitjaz Podolskista. SKA tarvitsi vahvistuksia sentteriosastolleen.

Kovemmassa seurassa Aaltonen joutuu kovempaan haasteeseen.

– Kilpailu pelipaikoista on täällä vähän kovempaa. Mutta ei se mitään. Nyt ollaan SKA:n riveissä. Ainahan jääkiekossa on paineita, kun pitää onnistua ja voittaa. Meillä on kuusi kenttää jätkiä mukana. Koitetaan joka päivä olla parempi, Aaltonen sanoi uudesta tilanteestaan.

Aaltosen lisäksi SKA:n sentteriosastolla ovat Lehterä, Joonas Kemppainen ja Jarno Koskiranta. Suomalaisten kanssa Aaltonen kilpailee peliajasta mielellään.

– Neljä suomalaista sentteriä. Ihan mukavaa, että suomalaisia on. Tulee kopissakin juteltua paljon suomea. Kilpailutilanne on aina kova ja sillä tavalla me ajetaan toisiamme eteenpäin, totesi Aaltonen.

Sinänsä elämä ei Aaltosen mukaan SKA:ssa poikkea Vitjazista.

– Samanlaisilla lentokoneilla lennetään. Ei se toiminta eroa sen ihmeemmin. On täällä ehkä enemmän kaiken maailman valmentajia ja fysioita. Huomaa, että niihin on panostettu enemmän.

Aaltosen tehopisteet ovat SKA:ssa kuuden ottelun jälkeen 0+0.

– On paljon parannettavaa. Menee vielä hetki, että pääsen tuohon joukkueeseen sisälle. Seuraavassa pelissä on oltava parempi, hän totesi tilanteestaan.

Teksti Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Lue myös: Jokereilta hämmästyttävä voitto – raharikkaiden mahtijoukkueelle noloa historiaa

Kommentoi Facebookissa