Jokereilta hämmästyttävä voitto – raharikkaiden mahtijoukkueelle noloa historiaa

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit murskasi SKA Pietarin Helsingissä 6-0.

JÄÄKIEKKO Jokerit jyräsi perjantaina Helsingissä KHL:n rahakkaimman seuran SKA Pietarin. Peli päättyi Jokereiden 6-0 -voittoon.

Toisessa erässä SKA romahti täysin. Jokerit osui viidesti.

SKA:lle tappio oli seurahistorian suurin KHL:ssä. Tunnelma lähes täydellä Hartwall-areenalla oli perjantai-illan huumassa epäuskoinenkin.

SKA:ssa pari kautta pelannut Jokereiden amerikkalaishyökkääjä Steve Moses teki kaksi maalia ja oli innoissaan.

– Oli hyvä peli minulta. Olen pelannut SKA:ssa kaksi kautta ja tunnen sieltä paljon pelaajia, joten olen erityistä pelata tänään. Ensi kertaa voitimme heidät, kun tulin tänne takaisin, Moses sanoi Sport Contentille.

Moses ei muista, että SKA olisi aiemmin saanut noin pahasti turpaansa.

– En tiedä, milloin tuo seura on viimeksi hävinnyt 0-6. Olen ylpeä joukkueestamme. Tulos osoittaa tason, jolla tällä hetkellä olemme.

Moses myönsi yllättyneensä, että SKA antoi niin paljon tilaa omalla alueellaan.

– Välillä heillä oli omassa päässään kommunikointivirheitä. Kun ylitin siniviivan, en odottanut saavani niin paljon tilaa.

Ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä riitti vauhtia. Intensiteetti oli todella kova. Peli muistutti playoff-kiekkoa.

– Kun pelataan huippujoukkueita vastaan, on taso aina korkea. Tulee aina lisämotivaatiota. He ovat viime kuukausina pelanneet hyvin ja tämä oli hyvä testi meille. Osoittaa, että olemme aika hyvässä tilassa, Moses arvioi.

Moses ei halunnut arvioida, oliko voitto hänen uransa makein Jokereissa. Hän painotti SKA:n päihittämisen tuntuvan kuitenkin erityiseltä. Moses ei ole ollut voittamassa SKA:ta sen jälkeen, kun palasi Jokereihin pari vuotta sitten.

– En tiedä. On ollut paljon hyviä voittoja. Mutta emme ole voittaneet heitä sen jälkeen, kun tulin tänne takaisin. Olen odottanut tätä liiankin kauan.

Jokerit on viime aikoina ollut KHL:ssä kovassa vireessä. Mosesilla on selkeä teoria menestystekijöistä.

– Olemme tehneet paljon hyviä asioita. Joukkue luo maalipaikkoja ja joskus niistä saadaan sisään. Kaverit tekevät hyviä yksilösuorituksia. Meillä on aika taitava joukkue, joka kykenee tekemään maaleja. Se ratkaisi tänään.

KHL:n läntisessä konferenssissa Jokerit on neljäntenä. Toisena oleva SKA on kolme pistettä edellä. Jokerit on pelannut SKA:ta kaksi ottelua vähemmän.

Haastattelu Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Lue myös: Onko Raimo Helminen nero vai ei? – siinä pulmaa johtaville analyytikoille

Kommentoi Facebookissa