Huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarniolle nyt elinkautinen murhasta – ”Erityinen velvollisuus estää henkirikos”

Jari Aarnio on tuomittu elinkautiseen vankeuteen ruotsalaisturkkilaisen Volkan Ünsalin murhasta.

Jari Aarnio on tuomittu elinkautiseen vankeuteen ruotsalaisturkkilaisen Volkan Ünsalin murhasta. (Kuva AOP)

United Brotherhood -rikollisryhmän entinen johtaja Keijo Vilhunen sen sijaan vapautui syytteestä.

ELINKAUTINEN Helsingin käräjäoikeus on tuominnut huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion elinkautiseen vankeuteen ruotsalaisturkkilaisen Volkan Ünsalin murhasta. Myös syytettynä ollut United Brotherhood -rikollisryhmän entinen johtaja Keijo Vilhunen sen sijaan vapautui syytteestä.

Vuosaaressa lokakuussa 2003 murhattu Volkan Ünsal oli osallistunut aikoinaan Ruotsissa Arlandan arvokuljetusryöstöön, jossa yhteydessä hän oli anastanut itselleen yli kaksi miljoonaa kruunua. Ünsal houkuteltiin Suomeen ja hän päätyi palkkamurhan uhriksi rahojen viemisen johdosta. Teosta on tuomittu sekä palkkamurhan ruotsalainen tilaaja että kolme surman suorittanutta suomalaista.

Juttuvinkki: Huumerikosyksikön ex-päällikkö Jari Aarnio jälleen tutkittavana – epäiltynä palkkamurhatapauksessa

Aarnion syyte perustui siihen, että hän olisi ollut tietoinen murhasuunnitelmasta, mutta jättänyt teon estämättä. Käräjäoikeuden mukaan Aarniolla oli poliisina erityinen suojeluvastuu. Aarnio tiesi käräjäoikeuden mukaan sekä murhasuunnitelmasta, että palkkamurhan tekijät.

”Aarniolla on siten ollut erityinen oikeudellinen velvollisuus estää Ünsalin henkirikos.”

Syyttäjä vaati sekä Aarniolle että Vilhuselle elinkautista tuomiota. Vilhunen kertoi ilmoittaneensa murhasuunnitelmasta hyvissä ajoin poliisille, mutta syyttäjän mielestä hän osallistui kuitenkin aktiivisesti murhaan joko yllyttäjänä tai tekijäkumppanina. Käräjäoikeus katsoi, ettei Vilhusen osuudesta ollut riittävää näyttöä.

Lue myös: KKO kovensi ylikonstaapelin rangaistusta – Jari Aarnion tynnyrihuumejuttu sai päätepisteen

Kommentoi Facebookissa