”Hyökkääjä Niinistö teki maalin!” – pipolätkällä huomiota ilmastonmuutokseen

– Pipolätkää on tullut pelattua useampi kerta tänäkin talvena, presidentti Niinistö kommentoi.

– Pipolätkää on tullut pelattua useampi kerta tänäkin talvena, presidentti Niinistö kommentoi. (Kuva TPK)

Käpylä Maanantain riveissä nähtiin presidentti Sauli Niinistö numerolla 17.

JÄÄKIEKKO Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui jääkiekkoturnaukseen – kansanomaisemmin pipolätkään – Brahenkentällä Helsingissä. Presidentti pudotti myös turnauksen avauskiekon.

Hyväntekeväisyysturnauksessa Niinistön edustama joukkue Käpylä Maanantai PHC kohtasi avausottelussa Kanadan suurlähetystön, ja jo aamukymmenen jälkeen Tasavallan presidentin kanslia välitti uutisen Twitteriin:

”Ensimmäinen maali! Tekijänä hyökkääjä @niinisto#pipolätkä #ilmastonmuutos

– Pipolätkää on tullut pelattua useampi kerta tänäkin talvena, harrastus alkoi toki jo koululaisena Salossa Paukkulan kentällä. Tämä on oikein hyvä liikuntamuoto, presidentti Niinistö kommentoi.

Kaksi vuotta sitten Yleisradio kertoi, että Sauli Niinistö on tuttu näky Käpylän tekojäällä. Presidentti kertoi olevansa siellä suosittu, koska hänet on helppo kiertää ja kiekko menee usein hänen jalkojensa välistä.

Neljättä kertaa järjestetty turnaus Save Pond Hockey keräsi sekä ennätysmäärän joukkueita että pelaajia. Presidentti kehui tunnelmaa erinomaiseksi, mutta henkilökohtaisen ilmastolupauksen tehneenä kertoi myös huolensa lauhtuvista talvisäistä.

– Nyt tietysti ilmastoasiat ovat nousseet tärkeinä esille, jotta pipolätkää päästään pelaamaan tulevaisuudessakin. Tulevina vuosina ilmastoasiat ja luonnon jäät ovat tärkeinä esillä, kun Suomi aloittaa puheenjohtajana Arktisessa neuvostossa.

Pipolätkäseura Käpylä Maanantai PHC:n kapteeni ja turnauksen yksi puuhamiehistä Svante Suominen oli kiitollinen presidentin tuesta sekä lapaan napsuneista syötöistä.

Turnauksen ja oheismyynnin tuotto annetaan kokonaisuudessaan ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön. Helsingin turnauksessa kerätty 4 500 euroa lahjoitettiin Maan ystävät ry:n Hiilivapaa Suomi -kampanjalle. Turnaus järjestetään tänä vuonna myös Mikkelissä ja Tampereella.

  • Tapahtuman Facebook-sivut kuvineen löydät tästä.

Kommentoi Facebookissa