Hyviä uutisia – Uusikaupunki valmistaa Mercedes-Benzin seuraavan sukupolven kompaktimallia

Valmet Automotive käynnisti tänään rekrytointikampanjan, jolla haetaan noin 1 000 uutta autonrakentajaa.

Valmet Automotive käynnisti tänään rekrytointikampanjan, jolla haetaan noin 1 000 uutta autonrakentajaa. (Kuva Valmet Automotive)

Valmet Automotive laajentaa samalla GLC-rekrytointia ja hakee 1000 uutta autonrakentajaa.

AUTOTEOLLISUUS Valmet Automotive ja Mercedes-Benz tiedottavat, että Valmet Automotive ryhtyy valmistamaan Mercedes-Benzin seuraavan sukupolven kompaktiautomallia Uudenkaupungin autotehtaalla. Valmet Automotive käynnistää projektin välittömästi.

Valmistussopimuksen kestoa ja laajuutta ei kerrota, mutta ne ovat vastaavia kuin Valmet Automotiven aiemmista Mercedes-Benz-malleista tekemissä sopimuksissa.

Valmistussopimus allekirjoitettiin huomattavasti aiemmassa vaiheessa kuin edeltävissä Valmet Automotiven ja Mercedes-Benzin autoprojekteissa. Muutos korostaa Valmet Automotiven merkitystä osana Mercedes-Benzin tuotantostrategiaa.

– Yhteistyömme Valmet Automotiven kanssa on onnistunut äärimmäisen hyvin. Siksi on luonnollista, että jatkamme tätä yhteistyötä myös seuraavan sukupolven kompaktiluokan autoissa, kertoo Mercedes-Benzin henkilöautopuolen ostotoimesta ja toimittajalaadusta vastaava johtaja Klaus Zehender.

Valmet Automotive käynnistää uuden kompaktiautomallin valmistukseen tähtäävän projektin välittömästi. Projekti keskittyy A-sarjan hitsaamoon tehtäviin muutoksiin, mutta muutostarpeita on myös maalaamossa ja kokoonpanossa. Mercedes-Benzin A-sarjan valmistus jatkuu Suomessa vuoden loppupuolelle.

– Uuden automallin valmistussopimus nostaa Valmet Automotiven ja Daimlerin yhteistyön aivan uudelle tasolle, ja samalla se vakiinnuttaa Uudenkaupungin autotehtaan tuotannon useiksi vuosiksi, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Valmet Automotive käynnisti tänään myös rekrytointikampanjan, jolla haetaan noin 1 000 uutta autonrakentajaa Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin valmistukseen. Kampanja täydentää jo toteutettuja rekrytointeja, ja on Valmet Automotiven kaikkien aikojen ylivoimaisesti suurin. Työntekijöitä tarvitaan hitsaamon, maalaamon, kokoonpanon sekä sisäisen logistiikan tehtäviin.

Uudella kampanjallaan Valmet Automotive vie päätökseen GLC-rekrytoinnit, jotka alkoivat viime vuoden marraskuussa. Aiemmilla kampanjoilla on haettu yhteensä 700 autonrakentajaa. Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin suuren kysynnän johdosta Valmet Automotive nostaa rekrytointimääräänsä merkittävästi aiemmin suunnitellusta.

Valmet Automotive ilmoitti marraskuussa 2016 rekrytoivansa GLC-katumaasturin tuotantoon yli 1 000 uutta autonrakentajaa. Tilauskannan vahvistumisen ja niiden vaatimien työvuorojärjestelyjen johdosta kokonaismääräksi tulee noin 1 800. Tällä hetkellä Uudenkaupungin autotehtaan henkilöstömäärä on 2 300. Vuoden 2017 jälkipuoliskolla Uudenkaupungin autotehtaan henkilömäärän arvioidaan olevan noin 3 700.

Kommentoi Facebookissa