Hyvin iäkäs henkilö menehtyi – ensimmäinen koronaviruksen aiheuttama kuolema Suomessa

Vaikka suurimmalla osalla koronaviruksen aiheuttama tauti on melko lievä, sairaus voi olla vakava etenkin niille ikäihmisille, joilla on jokin perussairaus.

Vaikka suurimmalla osalla koronaviruksen aiheuttama tauti on melko lievä, sairaus voi olla vakava etenkin niille ikäihmisille, joilla on jokin perussairaus. (Kuva Fotolia)

THL toteaa, että kuolemantapaus on erittäin valitettava, mutta ei odottamaton.

KORONAVIRUS Hyvin iäkäs Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella asuva henkilö on menehtynyt 20.3.2020 koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin. Kyseessä on Suomen ensimmäinen koronavirustartuntaan liittyvä kuolema.

THL toteaa, että kuolemantapaus on erittäin valitettava, mutta ei odottamaton. Vaikka suurimmalla osalla sairastuneista koronaviruksen aiheuttama tauti on melko lievä, sairaus voi olla vakava ikäihmisille ja etenkin niille ikäihmisille, joilla on jokin perussairaus.

– Olen saanut vahvistetun tiedon siitä, että koronavirus on vaatinut Suomessa ensimmäisen uhrinsa. Otan osaa menehtyneen omaisten ja läheisten suruun. Tämä on samalla osoitus siitä, että koronaepidemia on Suomessa siirtymässä seuraavaan, yhä vakavampaan vaiheeseen. Toivotan voimia menehtyneen läheisille, Sauli Niinistö lausuu Tasavallan presidentin kanslian tiedotteessa.

Kuolemantapaukseen liittyen eivät viranomaiset anna lisätietoja yksityisyyden suojaamiseksi.

Lue myös: Koronaviruksen kustannuksiin lisätalousarvio – hallitukselta talouteen noin 15 miljardin tukipaketti

Kommentoi Facebookissa