Iäkäs henkilö eksyi marjametsällä – drone oli ratkaisevassa roolissa etsinnöissä

Rajavartioston partio sai dronella näköyhteyden henkilöön, joka löytyi hyvässä kunnossa.

Rajavartioston partio sai dronella näköyhteyden henkilöön, joka löytyi hyvässä kunnossa. (Kuvituskuva Sami Hätönen/ Poliisi)

Pohjoisen hillasoille on tänä vuonna eksynyt ennätysmäärä marjastajia.

ETSINTÄ Lapin rajavartiosto sai 6.8. illalla ilmoituksen huolestuneelta omaiselta, että iäkäs henkilö oli eksynyt Sallassa Naruskalla. Henkilö oli lähtenyt marjametsään, mutta ei löytänyt maastosta enää takaisin kotiin.

Lapin rajavartiosto oli yhteydessä poliisiin, ja käynnisti henkilön etsinnän. Eksyneellä oli oikeaoppisesti puhelin mukanaan, mutta puhelinta ei onnistuttu paikantamaan. Henkilöön kyettiin kuitenkin olemaan puhelimitse yhteydessä, mikä edesauttoi etsintää.

Etsintään osallistui rajavartioston partioita, kaksi rajakoiraa ja drone. Maasto oli vaikeakulkuista, tiheää risukkoa. Noin kolmen tunnin etsinnän jälkeen partio sai dronella näköyhteyden henkilöön, joka löytyi hyvässä kunnossa.

Pohjoisen hillasoille on tänä vuonna eksynyt ennätysmäärä marjastajia. Lapin rajavartioston toimintaohje on, että maastoon lähdettäessä pidetään lähiomaiset tietoisena omasta liikkumisesta ja matkapuhelimet mukana.

Lue myös: Poliisi löysi kadonneen hillastajan vaikeakulkuisesta maastosta – matkapuhelin oli autossa suojassa sateelta

Kommentoi Facebookissa