Iäkäs naisuhri nosti pankista huomattavan summan – kaupan kassalla rahat olivat poissa

Poliisi otti naiset kiinni itse teossa, anastettu lompakko löytyi epäiltyjen hallusta.

Poliisi otti naiset kiinni itse teossa, anastettu lompakko löytyi epäiltyjen hallusta. (Kuva AOP)

Kaksi vanhuksia seurannutta naista vangittiin törkeistä varkauksista epäiltyinä.

VARKAUS Helsingin käräjäoikeus vangitsi 21.9.2018 kaksi naista, joiden epäillään anastaneen usealta iäkkäältä naiselta omaisuutta Itäkeskuksessa. Molempia epäillään törkeistä varkauksista ja törkeän varkauden yrityksestä Helsingissä ja varkaudesta Tampereella. Epäillyt teot tapahtuivat syyskuun puolivälin tienoilla.

– Poliisi otti naiset kiinni itse teossa keskiviikkona 19.9. Naiset tarkkailivat ensin pankeissa ja myymälöissä asioineita vanhuksia ja anastivat sitten 80-vuotiaan naisen lompakon. Anastettu lompakko löytyi epäiltyjen hallusta, kertoo tutkinnanjohtaja, poliisitarkastaja Klaus Geiger Helsingin poliisilaitokselta.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että kaikki epäillyt rikokset tehtiin suurin piirtein samalla tekotavalla keskellä kirkasta päivää. Tapausten epäillään olevan osa ulkomailta johdettua ammattimaista rikollista toimintaa.

– Iäkäs naisuhri nosti pankista huomattavan summan käteistä rahaa ja laittoi rahat vetokärrynsä vetoketjulliseen taskuun. Pankista hän suuntasi kauppaan ja kassalla hän huomasi, että rahat olivat poissa, Geiger kuvailee yhtä tapauksista.

Poliisi kehottaa harkitsemaan, kuinka suuria määriä käteistä nostaa kerralla ja missä käteistä rahaa kuljettaa. Epäilyttävästä toiminnasta tulee ilmoittaa viipymättä poliisille.

Lue myös: Torimyyjältä anastettiin yli tuhat euroa käteistä rahaa – epäilty nainen puhuu heikosti englantia

Kommentoi Facebookissa