Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski palkintopallille – molempia hieman harmitti

Iivo Niskanen on kolminkertainen olympiavoittaja. (Kuva Jesse Väänänen/ Hiihtoliitto)

Iivo Niskanen hiihti Val di Fiemmessä toiseksi ja Krista Pärmäkoski kolmanneksi.

HIIHTO Krista Pärmäkoski teki paluun palkintokorokkeelle hiihdon Tour de Ski -kiertueella. Pärmäkoski sijoittui kolmanneksi 10 kilometrin yhteislähtökisassa, joka oli kiertueen toiseksi viimeinen etappi.

Pärmäkoski oli tiukasti mukana voittotaistelussa viimeiselle kierrokselle lähdettäessä, mutta hänen paukkunsa eivät kuitenkaan enää riittäneet voittoon tykittäneelle Venäjän Natalia Nepriajevalle ja toiseksi taistelleelle Norjan Heidi Wengille. Pärmäkoski jäi kisan voittaneesta Venäjän Nepriajevasta 4,8 sekuntia.

Tourin kokonaiskilpailun johtoaan vankistanut Neprjajeva teki lopullisen ratkaisunsa viimeisessä mäessä. Pärmäkoski tipahti kyydistä.

Pärmäkoskella oli ylivoimaisesti kisan liukkain suksi. Hän ei pystynyt kuitenkin hyödyntämään sitä loppuratkaisussa, mikä jäi häntä harmittamaan.

– Yritin iskeä kaikkea, mutta Weng laski ohi. Täällä kannattaa lähteä tokana vikaan laskuun. Mutta en tiennyt yhtään, kuinka kaukana hän oli, joten oli pakko lähteä ensimmäisenä, Pärmäkoski sanoi Viaplayn haastattelussa.

Pärmäkoski antoi ymmärtää, että kisa olisi ollut voitettavissa.

– On ollut vähän huonoa tuuria täällä Tourilla. Ja nyt ajattelin, että haen paikkaa hyville sijoille ja hiihdän siellä. Suksi oli erittäin hyvä. Nepriajeva hiihti toisella ja kolmannella kierroksella vähän kannoille ja se lisäksi happoja, Pärmäkoski totesi.

Suomalaispanos naisten kisassa oli vahva. Kerttu Niskanen oli seitsemäs, Johanna Matintalo yhdeksäs ja Anne Kyllönen 11:s.

Iivo Niskanen hiihti 15 kilometrin yhteislähtökisassa toiseksi. Norjan Johannes Hösflot Kläbon vauhti oli vain Iivolle lopulta liikaa.

Tour de Skitä hallinnut Kläbo voitti kisan ylivoimaisesti. Eroa Niskaseen kertyi peräti 20 sekuntia.

– Ei ollut ihan herkkua. Kläbo oli tänään vahva. Itsellä kävi ehkä pieni taktinen kömmähdys, kun lähdin vetämään sen verran ajoissa, että pääsin siihen kirimaaliin. Tein vähän turhan paljon töitä edessä. Ei pystynyt enää tulemaan mukana, kun tuli vähän liian hanakasti iskettyä, Niskanen kommentoi Viaplayn haastattelussa.

Niskasen osalta kakkostila ylitti odotukset. Häntä itseään kuitenkin harmitti selkeä tappio Kläbolle.

– Toinen sija on parempi kuin ei mitään, mutta olisi ollut kiva voittaakin, Niskanen sanoi.

Muista suomalaisista Perttu Hyvärinen oli kilpailussa hienosti 11:s. Remi Lindholmin sijoitus oli 21:s ja Ville Ahosen 38:s.

Niskanen nousi Tourin kokonaistilanteessa neljänneltä tilalta kolmanneksi. Jäljellä on yksi etappi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Garmisch-Partenkirchen suomalaisittain synkkää seurattavaa

Kommentoi Facebookissa