Iivo Niskaselta erikoinen esitys – välikuolema ja sitten hurmos

Iivo Niskanen on maajoukkuehiihtäjiemme selkeä ykkösnimi.

Iivo Niskanen on miesten maajoukkuehiihtäjiemme selkeä ykkösnimi. (Kuva AOP)

Iivo Niskasella oli erittäin vaiherikas kilpailu Oberstdorfissa. Hän syttyi pahan hyytymisen jälkeen vielä taisteluvireeseen.

HIIHTO Iivo Niskanen päätyi uskomattoman suorituksen jälkeen lopulta kahdeksanneksi hiihdon maailmancupin yhdistelmäkilpailussa Saksan Oberstdorfissa. Niskasen kilpailu oli erittäin vaiherikas.

Niskanen käynnisti kisan todella räväkästi ja oli jo hetken irti muilta perinteisen hiihtovan osuudella.

Iivo Niskanen näytti kuitenkin romahtavan perinteisen päätöskierroksella, kun hän putosi nousussa hetkessä kahdeksanneksi ja jo yli 30 sekunnin päähän kärjestä.

Mutta mitä vielä!

Niskanen kokosi itsensä uudelleen vapaan hiihtotavan osuudella, nosti koko ajan sisukkaasti sijoituksia ja palasi uskomattomasti kärkipaikalle.

Paukut eivät riittäneet rajun ja tempoilevan rutistuksen jälkeen enää lopussa. Maailmacupia hallitseva Venäjän Aleksandr Bolshunov voitti kisan. Niskanen jäi voittajasta 17,3 sekuntia.

Norjan Simen Hegstad Krüger sijoittui kisassa toiseksi ja hänen maanmiehensä Sjur Röthe kolmanneksi.

– Ihan rehellinen välikuolema siinä tuli. Kun alkoi huonosta asennosta hiihtää, niin viimeinen pertsan kierros oli vaikea nousuun, kun ei jaksanut polkea. Jonkinlaisen hurmostilan läpi kun tuli laktaattia reiteen, niin oli sen jälkeen aika jäykkää menoa, Niskanen sanoi YLE:n haastattelussa.

Suomalaismenestys oli Niskasen varassa. Ristomatti Hakolan sijoitus oli 21:s, Perttu Hyvärisen 24:s, Lari Lehtosen 36:s ja Lauri Lepistön 50:s.

Krista Pärmäkoski oli Oberstdorfissa naisten yhdistelmäkisassa viides. Hän ei saanut aivan parasta hiihtoaan.

– Päivän vire ei ollut ihan yhtä hyvä kuin viikko sitten, mutta toki keli oli aavistuksen hidas tänään. Se näkyi tänään, että ei tarvinnut olla ihan niin fressi. Ja sitten tietysti tuo pitkä työpätkä, tuo pitkä nousu tuolla, Pärmäkoski sanoi Hiihtoliiton mukaan.

Kisan voittajasta Therese Johaugista Pärmäkoski jäi 23 sekuntia.

–  Positiivista toki se, että Therese ei ole kovin kaukana. Kukaan ei ehkä alussa uskaltanut lähteä siihen vauhtiin, niin hän pääsi karkaamaan. Mutta kun hänen hiihtoaan näki siinä, niin kyllä se hänelläkin alkoi painaa se matkanteko, Pärmäkoski sanoi.

Kerttu Niskanen oli toiseksi parhaana suomalaisena kahdeksas. Anne Kyllönen oli 21:s, Susanna Saapunki 38:s ja Vilma Nissinen 39:s.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: Iivo Niskaselle raju pettymys: ”Rankkari tyhjästä maalista ohi”

Kommentoi Facebookissa