Tommi Mäkisen Toyota kiinni kaksoisvoitossa – suomalaiskuskit kaukana

Kalle Rovanperä kaasuttelee Tunturi-rallissa.

Kalle Rovanperä kaasuttelee Tunturi-rallissa. (Kuva Taneli Niinimäki)

Toyotan Elfyn Evans johtaa Monte Carlo -rallia ennen päätöspäivää. Esapekka Lappi on viidentenä ja Kalle Rovanperä kuudentena.

RALLI Tommi Mäkisen johtama Toyota-talli on kaksoisjohdossa rallin MM-sarjan kauden avauskilpailussa Monte Carlo -rallissa ennen päätöspäivää. Tallin kolmas kuljettaja Kalle Rovanperä on kisassa kuudentena.

Ranskan merialppien haastavissa olosuhteissa jopa yllättävänkin vakuuttavaa työtä tehnyt Elfyn Evans johtaa kilpailua. Kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier kaasuttelee toisena 4,9 sekuntia talikaveriaan jäljessä-

Hyundain Thierry Neuville on Toyota-kuskeille vielä merkittävä uhkaaja. Neuville on jäänyt Evansista vain 6,4 sekuntia.

Neuville takoi lauantain viimeiselle erikoiskokeelle pohja-ajan vain 4,6 sekunnin erolla Evansiin. Ogier jäi Neuvillesta 9,5 sekuntia.

– Olin liian varovainen. Ei mitään isoja virheitä, Ogier kommentoi WRC:n medialle.

Esapekka Lappi on parhaana suomalaisena viidentenä. Neljäntenä ajava yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb pyörähti ja Lappi nousi sen myötä 14 sekunnin päähän Loebista.

Erot kärkeen ovat toki suuret. Loeb ja Lappi ovat jääneet kärjestä reilusti yli kaksi minuuttia.

Kalle Rovanperän tavoitteena Montessa on päästä maaliin. Hän ajaa kilpailussa kuudentena, mutta eroa kärkeen on kolme minuuttia ja 27,3 sekuntia.

Rovanperälle kilpailu on ensimmäinen WRC-autolla. Kukaan ei odottanutkaan, että hän olisi Monte Carlo -rallin kaltaisessa vaikeassa kilpailussa haastamassa heti kärkeä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ott Tänak ajoi ulos ja joutui sairaalaan

Kommentoi Facebookissa