Rallin maailmanmestarin taival uudessa tallissaan alkoi sairaalareissulla

Rallin vuoden 2019 maailmanmestari Ott Tänak vaihtoi Toyotan Hyundaihin.

Rallin vuoden 2019 maailmanmestari Ott Tänak vaihtoi Toyotan Hyundaihin. (Kuva AOP)

Ott Tänak ajoi Monte Carlo -rallissa rajusti ulos ja joutui kartturinsa kanssa sairaalaan.

RALLI Ralliautoilun viime kauden maailmanmestarin Ott Tänakin taival uudessa tallissaan Hyundailla ei alkanut hohdokkaasti. Tänak ajoi Monte Carlo -rallin neljännellä erikoiskokeella ulos ja joutui sairaalaan.

Hyundai vahvistaa Twitter-tilillään, että Tänak ja hänen kartanlukijansa Martin Järveoja jäävät yön yli tarkkailtavaksi sairaalaan. Hyundai korostaa, että kyse on varotoimenpiteestä. Miehet eivät jatka kilpailua kuitenkaan lauantaina superrallisäännön turvin.

Ulosajon jälkeen Tänak ja Järveoja pystyivät nousemaan autonromustaan omin avuin. Tänakilla oli vauhtia tiettävästi noin 170 kilometriä tunnissa, kun auto karkasi hänen käsistään pomppuisessa paikassa.

Kolme kuljettajaa taistelee kilpailun voitosta. Toyotat ovat kaksoisjohdossa Sebastien Ogierin ollessa 1,2 sekuntia kisan yllättäjää Elfyn Evansia edellä.

Tänakin keskeytyksen myötä Hyundain toivo lepää Thierry Neuvillen varassa. Hän on kisassa kolmantena 6,4 sekunnin päässä Ogierista.

Rallilegenda, yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb on neljäntenä jäätyään kärjestä yli minuutin. Loeb on kuitenkin kaukana suomalaiskuljettajien edellä.

Fordin vauhti ei riitä Toyotan ja Hyundain tasolle. Esapekka Lappi on parhaana suomalaisena viidentenä jäätyään kärjestä lähes kaksi minuuttia. Lappi totesi ralliradiolle tekevänsä mielestään selvästi jotain väärin.

Ensimmäisessä WRC-kaluston MM-rallissaan ajava Kalle Rovanperä aloitti odotetun varovaisesti. Hän on perjantain päätteeksi kuudentena jäätyään Lapista 22 sekuntia.

Perjantain viimeisillä erikoiskokeilla Rovanperä alkoi jo väläytellä. Hän totesi luottamuksen kasvavan autoonsa.

Teemu Suninen menetti pelin ongelmien takia jo torstaina. Hän jatkaa kisaa superrallisäännöllä ja taistelee vielä jämäpistesijoista.

Lauantaina sekä sunnuntaina Montessa ajetaan neljä erikoiskoetta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Rallissa tuskin nähdään 2020 suomalaista maailmanmestaria

Kommentoi Facebookissa