Ilkka Herola ja Eero Hirvonen joukkuesprintin voittoon – ”Tiesimme, että tämä voisi olla mahdollista”

Suomen kaksikko Ilkka Herola ja Eero Hirvonen iloitsivat voitosta Salpausselän kisoissa Lahdessa.

Suomen kaksikko Ilkka Herola ja Eero Hirvonen iloitsivat voitosta Salpausselän kisoissa Lahdessa. (Kuva AOP)

Salpausselän kisoissa suomalaiset ottivat riemukkaan voiton maailmancupin osakilpailussa.

YHDISTETTY Salpausselän kisoissa käydyssä yhdistetyn joukkuesprintissä Suomen Ilkka Herola ja Eero Hirvonen ottivat riemukkaan voiton maailmancupin osakilpailussa. Suomalaiset olivat mäkiosuuden jälkeen vasta kuudentena, ja lähtivät hiihto-osuudelle minuutin ja 24 sekuntia johtaneen Itävallan jälkeen.

Kisan puolessa välissä ero kärkeen oli supistunut jo puoleen minuuttiin, ja muutama kilometriä ennen maalia Suomi oli mukana kärkijoukossa. Loppusuoralla voitosta taistelivat Suomen lisäksi Norjan molemmat joukkueet ja Japani.

Eero Hirvonen valitsi reittinsä sisäkaarteeseen ja taisteli Suomen johtoon. Hänen takanaan Japanin Akito Watabe yritti kiriä norjalaisten välistä, jolloin hän kaatui Magnus Krogin kanssa. Takaa tullut Itävallan Mario Seidl nosti näin joukkueensa kolmanneksi, Hirvoselle 0,2 sekuntia hävinnyt Jörgen Gråbak toi Norjan ykkösjoukkueen toisena maaliin.

– Tiesimme, että tämä voisi olla mahdollista, mutta kyllä tämä vähän yllättäen tuli, Ilkka Herola myönsi Yle Urheilun haastattelussa.

Suomen toinen joukkue Arttu Mäkiaho ja Leevi Mutru lähti hiihto-osuudelle sijalta 12 ja tuli maaliin yhdeksäntenä 1.19 Suomen ykkösjoukkueelle hävinneenä. Edellisen kerran Anssi Koivuranta ja Hannu Manninen toivat joukkuesprintin voiton Suomelle vuonna 2007.

Lue myös: Pitkästä aikaa palkintokorokkeelle – Ilkka Herola huimassa yhdistetyn loppusuoran taistelussa toiseksi

Kommentoi Facebookissa