Ilkka Herolalle MM-hopeaa – pitkä mitaliton putki viimein ohi!

Ilkka Herola on yhdistetyssä maailman parhaita hiihtäjiä.

Ilkka Herola on yhdistetyssä maailman parhaita hiihtäjiä. (Kuva AOP)

Ilkka Herola voitti yhdistetyssä Oberstdorfissa MM-hopeaa. Arvokisamitali oli suomalaisille yhdistetyn henkilökohtaisista kilpailuista ensimmäinen 14 vuoteen.

YHDISTETTY Suomi avasi mitalitilinsä hiihdon MM-kisoissa Oberstdorfissa, kun Ilkka Herola sijoittui yhdistetyn kilpailussa toiseksi. Mäen jälkeen minuutin takaa-ajoasemassa ladulle lähteneellä Herolalla suksi luisti loistavasti ja hän pystyi kuromaan etumatkan umpeen.

Loppukirissä Herola sai haastetta vain norjalaisilta. Maailmanmestaruutta puolustanut Jarl Magnus Riiber oli Herolalle liian kova pala, mutta kakkostilaan Herolan vauhti riitti hyvin. Norjan Jens Luraas Oftebro jäi pronssille.

Herola toi Suomeen ensimmäisen yhdistetyn henkilökohtaisen arvokisamitalin sitten vuoden 2007. Hannu Manninen otti Sapporossa 2007 kultaa ja Anssi Koivuranta pronssia.

Suomen yhdistetyn ja mäkihypyn alamäki alkoi pian Sapporon kisojen jälkeen. Vuonna 1995 syntynyt Herola on ollut nostamassa lajia takaisin menestyskantaan, mutta ennen Oberstdorfin kisoja hän ei ollut onnistunut arvokisoissa aivan odotusten mukaan.

Herola on yhdistetyssä maailman parhaita hiihtäjiä, mutta hänellä on ollut ongelmia mäessä. Oberstdorfissakaan hän ei onnistunut mäkiosuudella aivan odotustensa mukaan, mutta ladulla vauhti oli todella kovaa. Herola teki suksissa riskivalinnan, joka onnistui erinomaisesti.

YLE:n tv-haastattelussa Herola totesi mitalin tulleen yllätyksenä. Hän todellakin vaikutti hämmästyneeltä.

Yllätyksenä Herolan mitalia ei kuitenkaan voi pitää. Maailmancupissa hän on henkilökohtaisissa kisoissa saavuttanut yhdeksän palkintosijaa, joista kolme tällä kaudella. Tämän kauden kaikki palkintosijansa Herola saavutti tammikuussa, mikä kertoo faktaa kuntohuipun hyvästä ajoituksesta.

Suomalaismenestys oli perjantaina Herolan varassa, kun Eero Hirvonen ei kyennyt kilpailemaan. Perttu Reponen oli 26:s, Otto Niittykoski 34:s ja Wille Karhumaa 36:s.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Julia Kykkänen hävisi maailmanmestarille lähes sadalla pisteellä

Kommentoi Facebookissa