Ilman omaa pankkiautomaattia on 22 kuntaa – lähin automaatti pahimmillaan yli 93 kilometrin päässä

Vertailua varten laskettiin muun muassa keskimääräinen etäisyys lähimmälle automaatille. (Kuvituskuva Fotolia)

Lyhin matka pankkiautomaatille on helsinkiläisellä, pisin inarilaisella.

PANKKIAUTOMAATIT Käteisen rahan käyttäminen on vähentynyt ja korttimaksaminen lisääntynyt, koronapandemian edelleen vauhdittaessa kehitystä. Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi selvitti nyt pankkiautomaattien saatavuuden kunnittain ja maakunnittain.

Vertailua varten laskettiin muun muassa kunnassa keskimääräinen etäisyys lähimmälle automaatille ja mistä kunnasta löytyy eniten automaatteja suhteessa asukaslukuun.

Lyhin matka pankkiautomaatille on helsinkiläisellä, jolla on keskimääräisesti 1,1 kilometrin matka lähimmälle pankkiautomaatille. Inarissa on sitä vastoin suurimmat etäisyydet, sillä siellä lähimmälle saman kunnan automaatille on matkaa keskimäärin peräti 93,1 kilometriä.

Eniten pankkiautomaatteja kunnan asukaslukuun suhteutettuna on puolestaan Pelkosenniemessä, jossa on yksi pankkiautomaatti 462 asukasta kohden. Pedersören kunnassa on vain yksi automaatti 11 172 asukasta kohden.

Absoluuttisesti mitattuna eniten pankkiautomaatteja löytyy Helsingistä, jossa on 192 automaattia. Skaalan toisessa päässä ovat kunnat, joissa ei ole yhtään automaattia. Näitä on peräti 22 ja niistä lähes 60 prosenttia eli 13 kuntaa sijaitsee Ahvenanmaalla.

Etelä-Savossa on maakunnista eniten pankkiautomaatteja asukaslukuun suhteutettuna. Siellä on 2 352 asukasta yhtä pankkiautomaattia kohden. Uudellamaalla oli yllättäen suhteessa vähiten pankkiautomaatteja suhdeluvun ollessa 3 664, jos Ahvenanmaan lukemaa 5 057 ei huomioida.

Lue myös: Digimaailman ihanuus on haavoittuvaa – kassajonossa syntyy jupina, kun maksupääte ei toimikaan

Kommentoi Facebookissa