Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin tukalasta helteestä – yli +30 asteen lämpötiloja lähes koko maassa

Kuumimmat lähellä +30 astetta olevat päivät sijoittuvat maanantain ja keskiviikon välille.

Kuumimmat lähellä +30 astetta olevat päivät sijoittuvat maanantain ja keskiviikon välille. (Kuva Fotolia)

Helteinen sää jatkuu alkavalla viikolla, helle voi voimistua erittäin tukalaksi tulevien päivien aikana.

SÄÄTILA Ilmatieteen laitoksen sunnuntaina 15. heinäkuuta tekemän ennusteen mukaan lähipäivien sää jatkuu helteisenä koko maassa. Lämpötilat nousevat viikonlopun lukemista.

Ilmatieteen laitos varoittaa tukalasta helteestä päivän ylimpien lämpötilojen noustessa +27 asteeseen ja vuorokauden keskilämpötilan pysytellessä +20 asteessa. Erittäin tukalasta helteestä varoitetaan silloin, kun päivän ylin lämpötila nousee +30 asteeseen ja vuorokauden keskilämpötila +24 asteeseen.

Varoitus on suunnattu riskiryhmille, kuten vanhuksille, lapsille, sydän- ja verisuonitauteja sairastaville ja heidän läheisilleen sekä ulkona säälle alttiissa toiminnassa työskenteleville.

Alkuviikon aikana sää lämpenee entisestään. Viikon alussa lämpötilat ovat päivisin +27…+32 astetta. Tiistaina yli +30 asteen lämpötiloja mitataan lähes koko maassa. Yöt ovat myös hyvin lämpimiä. Yön alimmat lämpötilat ovat +15…+20 astetta.

Tämän hetken ennusteen mukaan kuumimmat lähellä +30 astetta olevat päivät sijoittuvat maanantain ja keskiviikon välille. Loppuviikolla korkeimmat lämpötilat voivat hieman laskea alkuviikon lukemista sekä sade- ja ukkoskuuroja voi esiintyä, mutta helteinen sää jatkuu edelleen.

Lue myös: Ilmatieteen laitos varoittaa tukalasta helteestä – ensi viikon alussa jopa +31 astetta

Kommentoi Facebookissa