Ilveksessä loistanut Arttu Ruotsalainen tuo piristystä NHL-jumbolle

Arttu Ruotsalainen kiekkoilee NHL:ssä Buffalo Sabresin joukkueessa

Arttu Ruotsalainen kiekkoilee NHL:ssä Buffalo Sabresin joukkueessa. (Kuva AOP)

Arttu Ruotsalainen pelasi vahvan syksyn Ilveksessä. Nyt hän tekee NHL:ssä läpimurtoaan Buffalo Sabresissa.

JÄÄKIEKKO Arttu Ruotsalainen teki sunnuntaina NHL-uransa toisen maalinsa, kun hänen edustamansa Buffalo Sabres löi Pittsburgh Penguinsin kotonaan 4-2. Ruotsalainen vei Buffalon 1-0 -johtoon vastahyökkäyksen päätteeksi vain 26 sekunnin pelin jälkeen.

Vuodenvaihteen nuorten MM-kisoissa loistanut Dylan Cozens tarjoili. Ruotsalainen iskikin siitä tarjoilusta pikaiset alkutahdit isäntien menestykselle.

Ruotsalainen, 23, aloitti kautensa Ilveksessä, joka syksyllä oli jopa SM-liigan kärjessä. Ilveksen taso lopahtikin, kun seuran NHL-vahvistukset, kuten Ruotsalainen ja Calgary Flamesin puolustaja Juuso Välimäki suuntasivat talvella NHL:ään.

Ilveksessä Ruotsalainen ehti pelata 19 ottelua, joissa keräsi tehopisteet 16+11=27. Hän oli 19 ottelun saldonsakin myötä Ilveksen runkosarjan kauden kolmanneksi paras pistemies.

Ruotsalainen on pelannut Sabresissa tällä kaudella kuusi ottelua, joissa on tehnyt kaksi maalia. Farmijoukkue Rochester Americansissa hänen tehopisteensä ovat 13 ottelusta 5+8=13.

Buffalo jatkaa yhä koko NHL:n jumbosijalla, mutta on piristynyt huomattavasti. Sabres on voittanut viimeisestä 11 ottelustaan kuusi. Ruotsalainen on panoksellaan tuonut NHL:n jumboryhmään piristystä.

Buffalon Rasmus Ristolainen sai Pittsburgh-ottelussa uuden miehen pakkiparikseen. Hänen rinnallaan luisteli Mattias Samuelsson, joka teki NHL-debyyttinsä.

Samuelssonin isä, ruotsalaispuolustaja Kjell Samuelsson pelasi aikanaan yli 800 ottelua NHL:ssä ja voitti Stanley Cupin Pittsburghin riveissä 1992. Mattias edustaa kansainvälisissä kaukaloissa USA:ta.

Kaapo Kakon Rangers taistelee pääsystä pudotuspeleihin

Kaapo Kakon edustama New York Rangers jatkaa taisteluaan playoff-paikasta. Rangers löi sunnuntaina New Jersey Devilsin vieraissa 5-3 ja venytti voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi.

Rangers karkasi kamppailussa 3-0 -johtoon. Kolmessa edellisessä ottelussa kiikaritehoille jäänyt Kakko (0+1) avusti Alexis Lafrenieren viimeistelemässä vieraiden kolmannessa osumassa.

Kakolla oli ennen nyt päättynyttä nollajaksoaan neljän ottelun mittainen pisteputki. Hän on kerännyt kauden 38 kamppailussaan 6+7=13 pistettä.

New York on neljän pisteen päässä East-divisioonan viimeisellä playoff-paikalla majailevasta Boston Bruinsista. Rangers on pelannut kaksi ottelua enemmän kuin Bruins.

Janne Kuokkasen edustama New Jersey tulee jäämään pudotuspelien ulkopuolelle.

Teksti Otto Palojärvi ja Jussi Lehmola

Lue myös: Leijonien MM-kultapuolustaja loistaa nyt NHL:ssä

Kommentoi Facebookissa