Ilves aloitti puolivälierät murskaavasti – HIFK kävi voittamassa Raumalla

Tampereen Ilves on SM-liigan perinteisimpiä seuroja. (Kuva Liiga)

Ilves murjoi lauantaina Ässät 5-1, HIFK löi Lukon 4-1 ja KalPa pehmitti Pelicansin 3-0.

JÄÄKIEKKO Ilves murjoi lauantaina Ässät 5-1 aloittaen SM-liigan puolivälieräsarjan voitolla. Ilves oli tyly, mutta Ässien päävalmentaja Karri Kivi oli kuitenkin tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen, vaikka tulos ei sitä vastannutkaan.

– Oli kyllä joukkueella hyvä vire päällä. Tulos nyt ei tietysti ole semmoinen, mutta jos ajatellaan ykköserää. Sitten maalit tulivat pienistä lapsuksista ja ne sitten maksoivat kaiken. Jos nyt jotain posia hakee, niin sellainen halu ja pyrkimys oli toteuttaa sitä, mitä me haluttiin. Ykköserä ei tietysti numerollisesti ollut sitä, mutta ei tässä nyt paljoa selitettävää ole. Ilves oli parempi, Kivi sanoi.

Parannettavaakin Kivi löysi, mutta nyt pelataan pudotuspelejä, eikä niistä enää hiiskuta.

– No, todellakin. Se on sitä meidän päähommaa, mutta ei niitä nyt tässä käydä, valitettavasti, hän sanoi.

Ilves sai merkittävän edun sarjaan oltuaan runkosarjan kakkonen ja pääsi sitä kautta lepäämään viikon verran, samalla kun Ässät joutui raastamaan Turun Palloseuraa vastaan kolme peliä.

– Sehän nyt on tiedossa, että sääleistä kun mennään jatkoon, niin kuudennen joukkoon päässeillä on se etu ja niin sen pitääkin olla. Se on sen runkosarjan merkitys. Jos sääleissä saa kahdessa poikki, niin tulee kolme huilipäivää. Jos se menee kolmeen, niin se on ihan ansaittua. Sen takia niitä sanotaan säälipleijariksi. Saa vielä mahkun tavoitella sitä kannua. Se etu on just oikein ja siihen ei tänään kaaduttu, Kivi sanoi rehdisti.

KalPa laittoi puolestaan puolivälieräsarjan Pelicansia vastaan tasoihin, kun se voitti Kuopiossa 3-0. Tuomas Kiiskinen oli ottelun ehdoton ykköshahmo. Hän huudatti Niiralan monttua kahdella maalillaan.

Ottelusarja on nyt tasan 1-1. Sarjaa jatketaan maanantaina Lahdessa.

HIFK sai hienon alun pudotuspeleilleen SM-liigassa, kun se kävi heti ryöstämässä Rauman Lukolta kotiedun puolivälieräsarjassa. HIFK voitti Raumalla 4-1-lukemin ja johtaa puolivälieräsarjaa nyt 1-0.

Ratkaisun hetkeksi muodostoi toisen erän alku. Iiro Pakarinen ja Roni Hirvonen veivät pienen ajan sisään HIFK:n 3-1 -johtoon ja tästä Lukko ei enää kovasta yrityksestään huolimatta noussut.

Lukon suurin kysymysmerkki piirtyy nyt venäläismaalivahti Artyom Zagidulinin ympärille. Hän ei vakuuttanut, vaan sähläsi itseasiassa kiekon omiin kahdesti.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Tappara jyräsi kovassa peliruuhkassa olleen KooKoon

Kommentoi Facebookissa