Ilves antoi Jarkko Wissille potkut

Jarkko Wiss valmensi Ilveksen 2019 Suomen Cupin mestaruuteen.

Jarkko Wiss valmensi Ilveksen 2019 Suomen Cupin mestaruuteen. (Kuva AOP)

Jarkko Wissin yli viisi vuotta kestänyt pesti Ilveksen päävalmentajana päättyi potkuihin.

JALKAPALLO Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilves ilmoitti tiistaina vapauttaneensa päävalmentajansa Jarkko Wissin tehtävistään. Ilveksen tiedotteessa asia tehtiin ytimekkäästi selväksi ilman kaunopuheita.

Ilves Edustus Oy:n hallitus on tänään vapauttanut joukkueen päävalmentajan Jarkko Wissin päävalmentajatehtävistään. Yhtiön hallitus on todennut tänään kokouksessaan, että päävalmentaja ei nauti enää hallituksen luottamusta, tiedotteessa kerrottiin.

Samalla Ilves tiedotti, että Wissin korvaa Toni Kallio. Hän on toiminut Ilveksessä Wissin apuvalmentajana. Sekä Wiss että Kallio ovat Suomen entisiä maajoukkuepelaajia.

Wiss tuli Ilveksen valmentajaksi 2016. Tulokset olivat ensi alkuun erittäin hyviä. Kaudella 2017 Wiss valmensi Ilveksen Veikkausliigassa pronssille ja 2019 tuli Suomen Cupin voitto.

Sittemmin Wiss ajautui erimielisyyksiin seurajohdon sekä pelaajien kanssa. Moni pelaaja lähti viime kauden jälkeen seurasta, mikä johtui myös heikoista tienestimahdollisuuksista Ilveksen organisaatiossa.

Tiettävästi Wissin ongelmat kärjistyivät seurajohdon ja pelaajien kanssa kesän edetessä. Lopulta umpisolmua ei voitu enää purkaa.
Ilves on Veikkausliigan sarjataulukossa tällä hetkellä seitsemäntenä. Joukkue on voittanut 15 ottelustaan kuusi.

Ilveksen pelaajien tasoon nähden seitsemäs tila on aika lailla odotettu tulos. Urheilullisesti Wiss ei tälläkään kaudella epäonnistunut, vaan potkut johtuivat muista syistä.

Kallion komennossa Ilves taistelee vielä tiukasti pääsystä ylempään loppusarjaan, jonne kelpaa runkosarjan kuusi parasta joukkuetta. Toisaalta karsintaviivakin on Ilveksellä vain yhdeksän pisteen päässä, joten kyykkäyksiin Kalliolla ei olisi joukkueensa kanssa varaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tim Sparv teki paluun Veikkausliigaan – 13 vuotta meni ulkomailla

Kommentoi Facebookissa