Ilves jatkaa kärjessä – Lukon kausi uhkaa päättyä runkosarjaan

Kuva Fotolia

Ilves ja Tappara voittivat lauantaina. Ilves jatkaa kärjessä ja Tappara toisena.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin lauantaina täysi seitsemän ottelun kierros. Monessa ottelussa oli isot panokset pudotuspelipaikkataiston suhteen.

HIFK otti arvokkaan voiton, kun se kaatoi Porissa Ässät 4-2-lukemin. HIFK on sarjassa neljäntenä ja kiinni kotiedussa. Ässien kausi päättyy runkosarjaan.

Myös HPK otti lauantaina arvokkaan voiton, kun se kaatoi Vaasan Sportin 4-1. HPK jatkaa sarjassa viidentenä. Sportin kausi päättyy runkosarjaan.

Runkosarjan voitosta taisteleva Ilves oli yllättävän suurissa vaikeuksissa JYPin kanssa ja voitti vasta jatkoajalla 5-4. Voitto piti Ilveksen sarjan kärjessä.

TPS voitti vieraissa Lukon 4-2 ja jatkaa sarjassa kuudentena. Lukko putosi sijalle 11. Hallitsevaa Suomen mestaria uhkaakin raju katastrofi ja jääminen pudotuspelien ulkopuolelle.

Kuopiossa KalPa taipui Tapparalle 1-2-lukemin voittomaalikilpailussa. Kristian Tanus ratkaisi Tapparalle arvokkaan voiton.

KalPa jatkaa taisteluaan kymmenen parhaan joukossa sen ollessa nyt sijalla 10. Tappara jatkaa Ilveksen jahtaamista toisella sijalla.

Lahdessa Pelicans kärsi karun tappion hävittyään Jukureille 0-1. Jukurit jatkaa sarjassa kolmantena. Pelicans on nyt sijalla yhdeksän.

Lappeenrannassa SaiPa yllätti KooKoon 2-1-lukemin jatkoajalla. KooKoo on sarjassa kahdeksantena. SaiPan kausi päättyy runkosarjaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Pekka Virta teki SM-liigassa historiaa

Kommentoi Facebookissa