Presidentti Niinistö matkustaa seuraavaksi Lontooseen brittien kutsusta – kymmenen maata kehittää puolustusyhteistyötä

Kokoukseen on kutsuttu edustajat kaikista kymmenestä JEF-maasta, joista Suomi on yksi. (Kuva Riikka Hietajärvi/ Tasavallan presidentin kanslia)

Kokouksessa on määrä keskustella sodasta Ukrainassa ja Euroopan turvallisuustilanteesta.

PRESIDENTTI Tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkustaa Lontooseen osallistuakseen JEF-maiden päämieskokoukseen 14.–15. maaliskuuta 2022. Kokouksessa on määrä keskustella sodasta Ukrainassa ja Euroopan turvallisuustilanteesta.

Kokous järjestetään Ison-Britannian pääministeri Boris Johnsonin aloitteesta ja siihen on kutsuttu edustajat kaikista kymmenestä JEF-puolustusyhteistyössä mukana olevista maista. Lisäksi presidentti Niinistön ohjelmassa on kahdenvälisiä tapaamisia.

JEF eli Joint Expeditionary Force on Ison-Britannian johtama monenvälinen puolustusyhteistyökehys, jossa on mukana Iso-Britannian ja Suomen lisäksi Alankomaat, Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Tanska ja Viro.

Tavoitteena on kehittää osallistujamaiden sotilaallisia valmiuksia yhteisillä harjoituksilla, ennaltaehkäistä erilaisia kriisejä sekä tarvittaessa toimia yhdessä kriisitilanteissa. JEF:n pääasiallinen toimintaympäristö on Pohjois-Eurooppa ja Itämeren alue. JEF-maiden päämiehet tapasivat edellisen kerran 25. helmikuuta 2022 etäyhteydellä.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Niinistö keskusteli Zelenskyin ja Putinin kanssa – korosti tarvetta saada aikaan välitön tulitauko

Kommentoi Facebookissa