Ilves jatkoi HJK:n tuskaa – ”Olin päättänyt pistää pelin tasoihin”

Tampereen Ilves on vahva ehdokas mestariksi

Tampereen Ilves on vahva ehdokas mestariksi. (Kuva AOP)

FC Ilves saavutti todella arvokkaan tasapelin HJK:ta vastaan.

JALKAPALLO FC Ilves pelasi lauantaina Veikkausliigan kärkiottelussa 1-1-tasapelin sarjan ”ökyseuraa” HJK:ta vastaan. Ilves jatkaa sarjan kärjessä kaksi ottelua enemmän pelanneen HJK:n ollessa neljäntenä kolme pistettä perässä.

Riku Riski maalasi HJK:n 55. minuutilla johtoon. Yliajalla Lauri Ala-Myllymäki tasoitti rangaistuspotkusta 1-1:een.

– Olin päättänyt pistää pelin tasoihin. Tämä oli hyvätasoinen peli. Jos on HJK:ta vastaan 0-1 tappiolla, on aina hyvä jos kammetaan peli tasoihin. Lähellä oli myös kolme pistettä. Ihan hyvin pelimme toimi. Emme antaneet HJK:lle tilaa juosta, kommentoi Ala-Myllymäki Ruutu+:n haastattelussa.

Riski myönsi, että tulos oli pettymys, vaikka vastassa sarjan kärkijoukkue olikin.

– Ihan vauhdikas peli. Pelattiin hyvin. Emme voi olla tyytyväisiä pisteeseen, koska haimme kolmea pistettä.

Ilveksen tasoitukseen johtanutta rankkarituomiota Riski ei halunnut kommentoida sen enempää.

– En nähnyt tilannetta. Aina ottelujen lopussa sattuu ja tapahtuu boksissa. Tänään meni näin, ehkä huomenna toisella tavalla, Riski arvioi.

HJK pelaa tällä kaudella enää kymmenen ottelua, kun Ilveksellä otteluita on jäljellä vielä 12. Se on selvää, ettei HJK:lla olisi pistemenetyksiin liikaa varaa.

Veikkausliigassa tilanne on muutenkin tiukka, sillä viisi ensimmäistä joukkuetta on kolmen pisteen sisällä. FC Honka, KuPS ja SJK ovat kaikki hyvin potentiaalisia mestariehdokkaita ja miksei kuudentena oleva FC Interkin, joka on jäänyt kärjestä viisi pistettä.

SJK voitti lauantaina Pohjanmaan derbyssä Kokkolassa KPV:n 2-1. KPV jatkaa sarjassa toiseksi viimeisenä kaksi pistettä sarjajumboa VPS:ää edellä.

VPS:n kauden avausvoitto antaa yhä odottaa itseään. Lauantaina VPS jäi kotiottelussaan FC Lahtea vastaan 1-1-tasapeliin.

VPS:n päävalmentajaksi viime viikolla tullut Christian Sund oli erittäin pettynyt.

– Harjoituskentällä pitää harjoitella niitä tilanteita enemmän, jotta tuollaisia maaleja ei synny. Pelaajien pitää ymmärtää, mikä on se oikea ratkaisu. Palloa pitäisi liikuttaa nopeammin. Nyt peli on liian hidasta. Palloja pitäisi voittaa ylempänä, pitäisi pystyä pitämään puolustuslinjaa ylempänä ja hyökkääjien pitää osata prässätä paremmin. Siinä on aika monta juttua, joita parantamalla pystymme luomaan enemmän maalipaikkoja, Sund kommentoi VPS:n verkkosivujen mukaan.

Surkeassa jamassa rypenyt VPS on pelannut tällä kaudella 16 ottelua, eikä ole voittanut niistä yhtäkään. Kahdeksassa ottelussa VPS on yltänyt tasapeliin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: KuPS pitää Suomen värejä pystyssä – haaste seuraavaksi todella kova

Kommentoi Facebookissa