Ilves vei Hakametsän viimeisen paikallistaiston

Ilves on monen lamavuoden jälkeen palannut suomalaisen jääkiekkoilun kärkipäähän

Ilves on monen lamavuoden jälkeen palannut suomalaisen jääkiekkoilun kärkipäähän. (Kuva AOP)

Ilves ja Tappara pelasivat viimeistä kertaa SM-liigan paikallisottelun Hakametsän hallissa. Ilves voitti ottelun 2-1.

JÄÄKIEKKO Tappara ja Ilves hyvästelivät Hakametsän pyhätön perjantaina paikallispelien osalta. Seuraavat Tampereen paikallisottelunsa joukkueet pelaavat Tampereen asemalle valmistuvalla uudella areenalla joulukuun alussa.

Viimeisessä Hakametsän paikallispelissä Ilves nousi taas Tampereen herraksi 2-1-voitolla. Ilveksen maalit syntyivät jo avauserässä. Joona Ikonen ja loistavaa kautta pelaava Les Lancaster veivät Ilveksen johtoon.

Ilves on ollut viime aikoina Tampereen herra. Sille paikallispelin voitto oli jo kauden toinen. Ilves on ollut muutenkin kovassa iskussa, sillä se otti jo kuudennen perättäisen voittonsa ja nousi kolmanneksi sarjassa. Tappara on sijalla kahdeksan.

Kaakon derbyssä kohtasivat KooKoo ja SaiPa ja ottelu päättyi KooKoon 2-1-voittoon. KooKoon voittomaali syntyi kolmannen erän alussa Leevi Aaltosen toimesta.

KooKoo jatkaa sarjassa toisena. SaiPa on sijalla 11.

Mikkelissä nähtiin kierroksen yllätys, kun Jukurit pehmitti Kärpät maalein 3-1. Jukurit on ottanut nyt kaksi voittoa putkeen ja on sijalla 13. Kärpät on hävinnyt kolme viimeisestä viidestä ottelustaan ja on pudonnut neljänneksi.

Kuopiossa kohtasivat KalPa ja HIFK. HIFK ehti johtaa ottelua jo 3-1, mutta KalPa kampesi tasoihin ja voitti lopulta 4-3-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen.

KalPan ehdoton hahmo oli Miikka Pitkänen. Hän osui kerran jo varsinaisella peliajalla ja upotti voittomaalikilpailussakin komeasti kolme kiekkoa.

HIFK jatkaa sarjassa seitsemäntenä. KalPa nousi sijalle 10.

Lahdessa nähtiin myös yllätys, kun HPK voitti Pelicansin 3-0. Pelicans on nyt sarjassa viidentenä, kun taas pitkän tappioputkensa katkaissut HPK nousi sijalle 14.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit hävisi Kiinan rajalla – ”Lensimme pitkän matkan Helsingistä”

Kommentoi Facebookissa