Irakin armeija pidätti saksalaisen Isis-morsiamen – Suomesta lähtenyt vierastaistelijaksi lähes sata

Irakilainen sotilas tähtää Isisin vielä vallassaan pitämälle alueelle Raqqassa.

Irakilainen sotilas tähtää Isisin vielä vallassaan pitämälle alueelle Raqqassa. (Kuva AOP)

Viranomaiset vahvistavat pidätetyn tytön olevan kotoaan karannut 16-vuotias Linda W.

TERRORISMI Kansainväliset uutistoimistot raportoivat aiemmin tällä viikolla, että Mosulin kaupungin vapauttaneet Irakin armeijan sotilaat ovat ottaneet kiinni vanhan kaupungin alla kulkeneista maanalaisista tunneleista yhteensä 26 ulkomaista henkilöä, joista naisia oli 16, lapsia kahdeksan ja miehiä kaksi.

Saksalaiset viranomaiset ovat nyt vahvistaneet, että yksi naisista on kesällä 2016 kotoaan Pulsnitzista karannut 16-vuotias Linda W. Tunnollisena koululaisena pidetty tyttö oli saanut yhteyden Isisiin sosiaalisen median kautta. Hän oli kääntynyt islaminuskoon sekä opiskellut arabiaa ennen katoamistaan.

ABC Newsin mukaan Linda W oli avioitunut Isis-taistelijan kanssa, Der Spiegelin mukaan mies oli tsetseeni. Kiinniotettujen joukossa oli myös Venäjän, Turkin, Kanadan, Libyan ja Syyrian kansalaisia sekä Kaukasukselta tulleita. Tiedossa ei ole, osallistuiko Linda W taisteluihin.

Saksan tiedustelupalvelu on arvioinut yli 900 ihmisen lähteneen Saksasta Isisiin, joka viides lähtijöistä on naisia. Alaikäisiä saksalaisista on ollut noin 50 henkeä ja heistä puolet tyttöjä.

Suomesta on lähdetty terroristijärjestö Isisin riveihin vuodesta 2012 alkaen. Viranomaiset ovat tunnistaneet lähteneistä lähes sata henkilöä, joista parikymmentä on palannut takaisin Suomeen. Suojelupoliisin mukaan suomalaiset vierastaistelijat ovat nousseet jo merkittäviin asemiin Isisin aseellisessa toiminnassa.

Suomi on osaksi kansainväliseen koalitioon kuulumisensa johdosta esiintynyt myös koko ajan kasvavassa määrin Isisin viesteissä. Päivän Lehti kirjoitti asiasta tässä.

Suurella todennäköisyydellä suomalaisia Isisin riveihin lähteneitä löytyy viimeisten taistelujen jälkeen terroristijärjestön epävirallisesta pääkaupungista Raqqasta.

Kommentoi Facebookissa