Isä kavalsi lastensa perintörahat – ”Aiheutettu lapsille erityisen tuntuvaa vahinkoa”

Isä maksoi osan kavaltamistaan varoista lapsille takaisin. (Kuvituskuva Fotolia)

Syyttäjän mukaan vastaaja on käyttänyt hyväkseen erityisen vastuullista asemaansa lasten huoltajana.

KAVALLUS Pirkanmaalainen mies on tuomittu puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä kavalluksesta. Isä kavalsi yli 22 000 euroa lastensa perintörahoja. Osan hän maksoi takaisin.

Kolme alaikäistä lasta sai sukulaiselta perintöä runsaat 7000 euroa kukin. Yhteensä lasten saama perintösumma oli 22 206 euroa. Koska lapset olivat alaikäisiä, varat päätyivät huoltajana toimineen isän haltuun. Hän maksoi rahoilla omia velkojaan.

– Kavalluksen kohteena on ollut suuri määrä varoja. Kavalluksessa on aiheutettu lapsille näiden olot huomioon ottaen erityisen tuntuvaa vahinkoa ottaen huomioon että (vastaaja) on anastanut suurimman osan kunkin lapsen saamasta perinnöstä, totesi syyttäjä.

Syyttäjän mukaan vastaaja on käyttänyt hyväkseen erityisen vastuullista asemaansa lasten huoltajana, jonka hallussa alaikäisten lasten varat ovat olleet.

– Kavallus on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, syyttäjä totesi.

Isä maksoi osan kavaltamistaan varoista lapsille takaisin. Kavallettu summa oli lopulta 18 626 euroa. Teko toi syytteen törkeästä kavalluksesta. Isä tuomittiin puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja hänet tuomittiin maksamaan kavalletut rahat takaisin lapsilleen.

Lue myös: Eläkeläinen sai maksettavakseen jättikorvaukset – autoliikkeen petkuttamisesta liki miljoonalasku

Kommentoi Facebookissa