Iso pettymys – Emil Ruusuvuori heti laulukuoroon Ranskan avoimissa

Emil Ruusuvuoresta on tulossa Suomen tenniksen seuraava kansainvälinen huippupelaaja.

Emil Ruusuvuoresta on tulossa Suomen tenniksen seuraava kansainvälinen huippupelaaja. (Kuva AOP)

Emil Ruusuvuori hävisi Ranskan avointen avauskierroksella Yhdysvaltojen Mackenzie McDonaldille erin 1-3.

TENNIS Emil Ruusuvuoren tie nousi pystyyn Ranskan avointen kaksinpelissä heti ensimmäisellä kierroksella. Ruusuvuori taipui yhdysvaltalaiselle Mackenzie McDonaldille erin 1-3.

Ensimmäisen erän Ruusuvuori voitti pelein 6-4. Kolme seuraavaa erää McDonald vei pelein 6-3, 7-6 (7-4), 6-3. Ruusuvuoren ja McDonaldin vääntö kesti yli kolme tuntia.

Ruusuvuori lähti otteluun suosikkina. Onhan hän maailmanlistalla sijalla 74, kun McDonaldin sijoitus on 118.

Ranskan avoimet pelataan massakentällä, jolla Ruusuvuori ei ole parhaimmillaan. Merkittävää menestystä häneltä ei Pariisissa odotettu, mutta putoaminen avauskierroksella oli silti iso pettymys.

Ruusuvuori oli neljättä kertaa mukana kaksinpelin pääsarjassa Grand Slam -tasolla. Hänen parhaimmat saavutuksensa ovat toisen kierroksen paikat Australian avoimissa 2021 ja US Openissa 2020.

Ruusuvuori on mukana vielä turnauksen nelinpelissä. Niissä hän pelaa saksalaisen Dominik Köpferin kanssa. Nelinpelissä mukana on suomalaisista myös Henri Kontinen, joka pelaa Edouard Roger-Vasselinin kanssa.

Ruusuvuori/Köpfer kohtaa ensimmäisellä kierroksella parin Aljaz Bedene/Jackson Withrow. Kontinen/Roger-Vasselin pelaa avauskierroksella paria Matwe Middelkoop/Marcelo Arevalo vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Olympiakomitea valitsi lisää suomalaisurheilijoita Tokioon

Kommentoi Facebookissa