Isokokoinen irrallaan ollut koira puri lasta – nainen usutti koiran myös poliisille ilmoittaneen kimppuun

Poliisi muistuttaa, että koirat täytyy pitää kaupunkialueella ja taajamissa.

Poliisi muistuttaa, että koirat täytyy pitää kaupunkialueella ja taajamissa kytkettynä. (Kuvituskuva Fotolia)

Koiran omistaja otettiin kiinni ja toimitettiin poliisilaitokselle rauhoittumaan.

VAMMANTUOTTAMUS Hämeen poliisi kertoo, kuinka 26.9. kello 16.00 partio sai tehtäväksi mennä Lahteen Kärpäsen alueella sijaitsevalle asuntoalueelle, jossa ilmoituksen mukaan isokokoinen koira oli purrut useita ihmisiä.

Tapahtumapaikalla selvisi asianomistajien kertomana, että isokokoinen irrallaan ollut koira oli purrut mahaan koulusta palaavaa lasta. Lapsen vatsassa oli havaittavissa purujälki. Samoin koira oli hyökännyt samassa pihapiirissä naisen kimppuun ja purrut tätä vasempaan pakaraan, johon oli tullut verta vuotava vamma.

Tässä vaiheessa koiran omistaja, alle 30-vuotias nainen, oli saanut koiransa kiinni. Paikalle tullut ulkopuolinen nainen oli alkanut soittaa paikalle poliisia, jolloin koiran omistaja oli suuttunut ja jahdannut ilmoittajaa koiran kanssa sekä usuttanut koiran puremaan ilmoittajaa. Koira puri ilmoittajaa polveen, jonka jälkeen uhri pääsi pakenemaan paikalta ja koira omistajineen poistui asuntoon.

Partion tullessa tapahtumapaikalle saapui myös koiran omistaja, joka riehaantui nyt poliiseja kohtaan, kun poliisi kertoi ottavansa koiran haltuun ja toimittavansa sen löytöeläintalolle. Nainen yritti estää voimallisesti koiran pois viennin, jonka seurauksena koiran omistaja otettiin kiinni ja toimitettiin poliisilaitokselle rauhoittumaan.

Naista epäillään tässä vaiheessa pahoinpitelystä, vammantuottamuksista, eläimen vartioimatta jättämisestä sekä virkamiehen vastustamisesta.

Lue myös: Kaksi vapaana ollutta koiraa puri miestä – poliisi takavarikoi lemmikit omistajaltaan

Kommentoi Facebookissa