Italia päätti Belgian voittoputken ja eteni välieriin Espanjaa vastaan

Italia eteni EM-futiksen välieriin voitettuaan Belgian maalein 2-1 (Kuva Sebastian Widmann / UEFA)

Italia eteni EM-futiksen välieriin voitettuaan Belgian maalein 2-1. (Kuva Sebastian Widmann/ UEFA)

Italia voitti Belgian jalkapallon EM-kisojen puolivälieräottelussa maalein 2-1.

JALKAPALLO Italia eteni jalkapallon EM-kisojen välieriin voitettuaan Münchenissä perjantaina pelatussa puolivälieräottelussa Belgian maalein 2-1. Voittomaalin laukoi Lorenzo Insigne juuri ennen taukoa, eikä Romelu Lukakun rankkarista ampuma kavennus Belgialle enää riittänyt.

Italian päävalmentaja Roberto Mancini antoi kehuja pelaajilleen.

– Olen todella tyytyväinen. Pelasimme hyvin. Pelaajani olivat todella hyviä tänään, hän sanoi.

Mancini korosti, että Italia olisi voinut takoa taululle suurinumeroisemmankin voiton.

– Varmaankin olisimme ansainneet yhden maalin lisää. Oli tärkeää saada maailmanluokan suoritus ja sen saimmekin. Tulee jälleen kova peli ensi tiistaina, hän sanoi.

Mutta pelkkiä hyviä uutisia Italialle ei tullut. Leonardo Spinazzola loukkaantui ja hänen turnauksensa on erittäin suurella todennäköisyydellä ohi.

– Olen hyvin pettynyt Spinazzolan puolesta. Hän ei sitä loukkaantumista ansainnut. Hän on ollut yksi parhaista pelaajista tässä turnauksessa. Olemme todella pettyneitä Leonardon puolesta ja haluamme lähettää hänelle kaiken tukemme, Mancini harmitteli Spinazzolan kohtaloa.

Mancini korosti, että tilanne on muuten hyvä. Hän uskoo Italian voivan vielä parantaa.

– Joukkue on kehittynyt peli peliltä. Sen olen nähnyt joukkueesta. MM-kisoista karsiutuminen on saatu pois mielistä. Mutta voimme olla vieläkin parempia.

Menestys on poikinut myös positiivista julkisuutta. Mancinia moinen ilahduttaa.

– Italiasta on puhuttu positiivisesti jo jonkin aikaa. Pelaajat ansaitseva siitä kunnian, hän sanoi.

Italia kohtaa välieräottelussa tulevana tiistaina Espanjan, joka perjantaina voitti Sveitsin rankkarikilpailussa. Italian ja Espanjan ottelu pelataan Lontoossa.

– Menemme Wembleylle sillä mielellä, että voimme tarjota tässä turnauksessa vielä paljon enemmän. Espanja on hankala vastustaja, mutta olemme siihen peliin valmiita, Mancini kertoi.

Belgian suuri unelma yhä vain unelma

Belgian jalkapallomaajoukkueen suuri unelma ensimmäisestä arvokisavoitosta pysyy yhä unelmana. Belgian päävalmentaja Roberto Martinez katsoi, että hänen joukkueensa olisi ansainnut enemmän.

– Tunnelma on pettynyt ja surullinen, kuten voitte kuvitella. Pelasimme vahvaa Italian joukkuetta vastaan, mutta pelaajani eivät olisi ansainneet mennä ulos tässä vaiheessa turnausta, Martinez sanoi.

Martinez myönsi, ettei Belgia pelannut ensimmäisellä puoliajalla parhaalla tasollaan.

– Italia hallitsi peliä alussa. Emme luoneet normaaliin tapaan vastahyökkäyksiä. Emme tehneet toista maalia toisella puoliajalla, joka olisi tuonut meille momentumin. Kyse ei ollut pelaajien motivaatiosta. Kaikki pelasivat hienosti ja yrittivät parhaansa.

Martinez korosti Belgian pelanneen todella vahvaa joukkuetta vastaan. Hän onnittelikin Italiaa myös reilusti paremmuudesta,

– Italia nauttii siitä, mitä se tekee. Heidän joukkueensa on kasvanut turnauksen edetessä. Toisella puoliajalla pääsimme peliin mukaan ja loimme paikkoja. Mutta täytyy onnitella Italiaa. He ansaitsivat mennä jatkoon.

Kevin De Bruyne ja Eden Hazard kärsivät ennen turnausta ja turnauksen aikana loukkaantumisista. Martinez korosti, ettei se haitannut joukkuetta olennaisesti.

– Hallitsimme heidän tilanteensa hyvin. He olivat meille bonusta. Loukkaantumisia tapahtuu jalkapallossa. Kevin oli valmis auttamaan joukkuetta ja pystyi pelaamaan 90 minuuttia. Kohtasimme tänään vain todella hyvän joukkueen ja marginaalit ovat pienet, Martinez sanoi.

Martinez siteerasi myös selostajalegenda Bror-Erik Walleniusta.

– Jalkapallo on joskus julmaa, koska vain toinen joukkue voi voittaa. Joskus putket päättyvät ja tänään niin kävi valitettavasti meille. Täytyy onnitella Italiaa. Meidän täytyy kasvaa tästä kokemuksesta.

Martinez ei ottanut kantaa, jatkaako hän Belgian päävalmentajana. Huhut ovat viemässä häntä seurajoukkuevalmentajaksi Englantiin.

– Tällä hetkellä on vaikea puhua muusta kuin tappiosta. En halua sanoa mitään. Haluan vain katsoa tähän turnaukseen ja sanon, etteivät pelaajat tehneet mitään väärin. He pelasivat hyvin. Pettymys on vain päällimmäisenä, kommentoi Martinez huhuista.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tehoton Espanja vasta rankkareilla välieriin – Sveitsi taisteli urheasti

Kommentoi Facebookissa