Jääkarhut nauttivat Rukan lumivarastoista heinäkuussa – nyt on laskettelijoiden vuoro

Lasketteluvarusteet saa taas hiljalleen kaivaa välinevarastosta esiin.

Lasketteluvarusteet saa taas hiljalleen kaivaa välinevarastoista esiin. (Kuva Fotolia)

Ruka avaa laskettelukauden viime talvesta säilötyn lumen avulla.

HIIHTOKAUSI Valmistautuminen laskukauden avaukseen Kuusamon Rukalla on täydessä vauhdissa ja ennätysaikainen kausi avataan Saaruassa suunnitelmien mukaan tulevana perjantaiaamuna.

Avauspäivänä Rukalla lasketaan Saarua 13 -rinteessä ja hissinä toimii kolmen hengen Saarua III -tuolihissi. Viikonloppuna avataan myös Saarua 12 -rinne, jossa käynnistyvät seuraavalla viikolla treeniryhmien ratavuorot. Myös parkkilaskijoille on luvassa erikoissuorituspaikkoja Saarua 13 -rinteeseen heti avausviikonlopusta lähtien.

– Rinteiden avaamisen suhteen kaikki on kunnossa ja lumi on säilynyt kasoissa kesän yli kohtalaisen hyvin. Tällä lumimäärällä saamme laskukauden käyntiin ja toivomme toki pakkaskelejä saapuvaksi, jotta saamme lisää rinteitä auki ja laskuyhteyden Saaruasta Länsi-Rukalle mahdollisimman pian, Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen toteaa.

Rukalla on säilötty useita kymmeniä tuhansia kuutioita lunta nyt avattavaa laskettelukautta varten. Rukalla oli lunta niin reilusti, että sitä riitti kuskattavaksi myös jääkarhujen iloksi Ranualle.

Kesän kuumuudessa köllötelleet Ranuan eläinpuiston jääkarhut saivat heinäkuun lopussa kesälahjan Rukan hiihtokeskukselta, kun Kuusamosta tuotiin jääkarhuille lumiyllätys viilentämään oloa.

Kommentoi Facebookissa